'KVASAC MIRA...' / Pupovac napokon progovorio o obljetnici Oluje: 'Plenković i Milošević dodali su po komad kvasca i po prstovet soli...'

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac po prvi puta danas je komentirao reakcije na obilježavanje "Oluje" u Kninu

8.8.2020.
12:30
VOYO logo

Saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac po prvi puta danas je komentirao reakcije na obilježavanje "Oluje" u Kninu. 

"U Kninu, na dan koji Hrvati doživljavaju kao dan za slavljenje, a Srbi kao dan za žalovanje, ta su se dva suprotstavljena osjećaja, iskustva i pogleda pretvorena u brašno u vodu. Njima su više njih, a na samome mjestu najviše Andrej Plenković i Boris Milošević dodali po komad kvasca i po prstovet soli. Za razliku od ranijih godina taj je kvasac bio kvasac mira, a ne mržnje. A ovogodišnja sol nije bila ili nije bila mišljena da bude sol na rane", rekao je Pupovac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije četiri dana započet je proces miješanja tijesta za pogaču pomirenja. Kažem započet, zbog toga što se takva pogača ne može zgotoviti na jednom mjestu i u jednom danu", dodao je Pupovac. 

"Hrvatsko-srpsko pomirenje unutar Hrvatske uvijek će biti nepotpuno i nezgotovljeno bez šireg hrvatsko-srpskog pomirenja", kazao je Pupovac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preko naših su se leđa, leđa Srba u Hrvatskoj, prelamala i najbolja i najgora iskustva i najljepša i najružnija lica hrvatsko-srpskih odnosa", kazao je Pupovac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo