istraga uskoka /

Pupovac: 'Boris Milošević dao je Plenkoviću mandat na raspolaganje. On je častan čovjek'

Image
Foto: Josip Regović/PIXSELL

Nakon ministra Horvata Plenkovićeva Vlada ostaje, po svemu sudeći, i bez potpredsjednika Miloševića

21.2.2022.
9:30
Josip Regović/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDSS-a i partner u HDZ-ovoj parlamentarnoj većini Milorad Pupovac iznenađen je što je policijskom istragom obuhvaćen niz državnih dužnosnika, među kojima i njegov stranački kolega, potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

Upitan kakva je pozicija Borisa Miloševića kao potpredsjednika Vlade, Pupovac je rekao da “on ima povjerenje i imat će povjerenje “jer jeste čovjek od povjerenja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Boris Milošević je čovjek iznimnih moralnih kvaliteta. Častan je čovjek. I on sigurno zna što je najbolje za njega, najbolje za Vladu i najbolje za stranku i zbog toga je svoj mandat stavio na raspolaganje predsjedniku Vlade”, rekao je Pupovac na N1.

"Ovoga trenutka moramo znati što se stavlja na teret, kako se razvija cijeli postupak i onda raspravljati o svemu o čemu ozbiljni ljudi u politici raspravljaju. Zasad nemamo sve detalje", rekao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SMS-ovi kriju dokaze /

Poruka upozorenja Horvatu: 'Ako revizija nađe ove potpore snosit će odgovornost'

Image
SMS-ovi kriju dokaze /

Poruka upozorenja Horvatu: 'Ako revizija nađe ove potpore snosit će odgovornost'

Podsjetimo, nakon uhićenja u subotu sada bivšeg ministra graditeljstva Darka Horvata doznalo se da je istom istragom obuhvaćen i potpredsjednik Vlade Boris Milošević. Prema neslužbenim informacijama, sporna je dodjela novca iz programa razvoja poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. 

Istražitelji su, naime, u mobitelu bivše Horvatove pomoćnice Ane Mandac pronašli poruke koje inkriminiraju i Miloševića koji joj je, navodno, slao popise tvrtki koje bi trebale dobiti državne potpore. 

Upitan je li Milošević sastavio listu tvrtki i tražio da baš one dobiju poticaje, Pupovac je rekao da je zadatak Miloševića bio da ispravi nejednakosti i neravnopravnosti. 

“Boris Milošević je autonomno radio taj posao s punim povjerenjem koje smo mu dali, zajedno s ostalim kolegicama i kolegama i kako je on komunicirao s ministarstvom da postigne cilj on bolje zna nego što znam ja, a ja imam puno povjerenje da je radio na način koji isključuje osobne povezanosti s tim ljudima i koji isključuje interesnu povezanost njega s drugim ljudima," kazao je Pupovac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo