U mirovinu, a opet ga plaćaju / 'Puljkov šef gradske tvrtke' poslao pomoćnika ravnatelja u mirovinu uz otpremninu, a onda ga angažirao kao vanjskog

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bivši pomoćnik ravnatelja potvrdio je Večernjaku da u gradsku ustanovu dolazi na posao, kaže da 'njegovo znanje toliko i vrijedi', ali se i tuži na 'ružne priče'

13.1.2022.
16:30
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Splitska gradska ustanova "Javna ustanova športski objekti" (JUŠOS), objavio je Večernji list danas, u rujnu je umirovila svog pomoćnika ravnatelja, navodno uz otpremninu od 100.000 kuna, da bi ga početkom prosinca angažirala kao vanjskog suradnika.

Večernji list objašnjenje za honorarni angažman od, kako tvrdi, 12.000 kuna mjesečno nalazi u tome što je riječ o osobi koju pamte iz blizine sadašnjeg gradonačelnika Splita Ivice Puljka u izbornoj noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši pomoćnik ravnatelja JUŠOS-a, a sada honorarni suradnik je magistar strojarstva Nelson Borovina i u članku se navodi da je angažiran tako što je JUŠOS zapravo angažirao tvrtku u njegovom vlasništvu Diversus d.o.o. Borovina je Večernjaku potvrdio dio navoda:

"Da, istina je da sam ja angažiran u JUŠOS-u. Mislim da moje znanje toliko vrijedi, ako ne i više. Ravnatelj me angažirao zbog kontinuiteta poslova koje sam radio i ranije. Zbog mog iskustva i upućenosti. Ne mogu vam reći čime se točno bavim. Nije da sam samo nastavio raditi isti posao. Ima dosta drugih stvari. Ne vidim vam ja u tome ništa sporno. Ja odlazim tamo na posao, a ne znam tko bi mogao plasirati ovako ružne priče o meni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
žestoka rasprava /

Puljak optužio Plenkovića da namjerno blokira Split. Ministarstvo: 'To nije istina'

Image
žestoka rasprava /

Puljak optužio Plenkovića da namjerno blokira Split. Ministarstvo: 'To nije istina'

Borovina, dakle, priznaje da odlazi na posao u JUŠOS.

U studenom je novi ravnatelj JUŠOS-a postao Gordon Cerjan, čovjek koji je sportski stasao kao nogometaš u mladim uzrastima Hajduka, kojega je, kako je govorio, u karijeri u 26. godini života zaustavila teška ozljeda, a koji je u proljeće 2011. spominjan i kao predsjednik Radničkog vijeća JUŠOS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernjak Cerjana sada oslovljava kao "Puljkovog direktora", očito zbog toga što je u Puljkovom mandatu imenovan za ravnatelja.

Večernji list je za komentar zamolio sadašnjeg predsjednika Radničkog vijeća Antu Piplovića, koji je za Borovinu kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi zaista o tome ništa formalno ne znamo. Čuli jesmo i gospodina smo viđali u Javnoj ustavno i taj ćemo upit postaviti na sjednici Upravnog vijeća."

Iz Grada Splita Večernjaku je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević poručio da pitanja o ovom slučaju pošalju ravnatelju JUŠOS-a Cerjanu. Za njega, pak, pišu da im na ovakva pitanja nije htio odgovarati u telefonskom razgovoru, nego ih je zamolio da mu pošalju službeni novinarski upit. I sad čekaju na odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji list dalje navodi, kao materijalni dokaz o radnom odnosu, kojega Borovina zapravo ne skriva, e-mail iz korespondencije Cerjana sa suradnicima, u kojem ravnatelj piše da "upućuje rukovoditelje na postupanje sukladno već datom naputku" i iz toga se u članku konstatira da i Borovinu oslovljava rukovoditeljem.

Mail je, međutim, adresiran primarno na dvoje službenika koje JUŠOS na svojim stranicama doista navodi kao rukovoditelje, ali je na Borozana i pomoćnika ravnatelja adresiran tek kao kopija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borovina je, inače, u JUŠOS došao u mandatu bivšeg gradonačelnika Ive Baldasara.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo