chief integration officer / Puljiz: 'Poboljšat ću koordinaciju rada među resorima i pomoći premijeru da ima apsolutnu kontrolu'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Premijerov savjetnik za gospodarsvo Jakša Puljiz kazao je kako će njegov posao imati za svrhu poboljšati koordinaciju rada među resorima

5.3.2016.
21:55
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Jedan od posljednjih poteza premijera Tihomira Oreškovića, koji bi trebao donijeti bolje rezultate u gospodarstvu, uvođenje je posebnog koordinatora među ministarstvima. Na veliko iznenađenje, to će biti dugogodišnji zamjenik SDP-ovog potpredsjednika Vlade Branka Grčića - Jakša Puljiz. Službena funkcija će mu biti - premijerov savjetnik za gospodarsvo, a stupa na dužnost od ponedjeljka.

Image
nestranački čovjek /

Bivši zamjenik Branka Grčića postaje CIO - ključni čovjek u Oreškovićevoj Vladi

Image
nestranački čovjek /

Bivši zamjenik Branka Grčića postaje CIO - ključni čovjek u Oreškovićevoj Vladi

"Posao u uredu premijera, prije svega, ima za svrhu poboljšati koordinaciju rada među resorima, bolje povezivanje zajedničkih tema, ali i, što je najvažnije, da se napravi što kvalitetniji posao u pripremi reformi koje smo obećali Europskoj komisiji prošle godine, te postavljanje nacionalnog programa reformi za 2016. godinu", kazao je Puljiz gostujući na N1 televiziji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dodatni zadatak je koordinacija i praćenje najvažnijih strateških projekata u Hrvatskoj i, naravno, da premijer ima apsolutnu kontrolu i informacije oko samog tijeka i priprema tih projekata. Uspoređeno s poslom u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova - ključna je razlika što će fokus biti usmjeren na same reforme i projekte, dok će veliki, tehnički dio poslova na EU fondovima ostati iza mene", dodao je.

Budući da komunikacija nije na zadovoljavajućoj razini, upitan je hoće li njegov angažman imati ikakve veze s posredovanjem između potpredsjednikâ Vlade - Bože Petrova i Tomislava Karamarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, ne. Ovo je zaista tehnički posao. Moj glavni zadatak je da, kad govorimo o konkretnim reformama, osiguramo da one budu najbolje pripremljene i da se vrše u skladu sa zacratnom dinamikom. To je vrlo operativna vrsta posla", odgovorio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo