OTKRIO ŠTETAN UGOVOR /

Puljak u problemu već drugog dana mandata: Evo koga je imenovao u upravno vijeće gradske ustanove. Bez obećanog javnog natječaja

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Riječ je o ugovoru koji je dogovoren i potpisani nakon izbora, a njime je Split oštećen za sedam milijuna kuna u idućih pet godina

9.6.2021.
16:30
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Novoizabrani gradonačelnik Splita Ivica Puljak naišao je na probleme i to već drugog dana mandata. Riječ je o ugovoru koji je dogovoren i potpisani nakon izbora, a njime je Split oštećen za sedam milijuna kuna u idućih pet godina.

Kako bi sprječio takav ugovor, moglo bi se reći kako je pregazio vlastito predizborno obećanje. Naime, Puljak je u upravno vijeće gradske ustanove koja je namijenjena za upravljanje sportskim objektima imenovao je osobu koja je pisala njegov predizborni program bez obećanog javnog natječaja, piše Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja istaknuti kako je već navedena osoba ujedno i donator Puljkove stranke, no ne radi se o tko zna kakvim iznosima već o svoti od 300 kuna.

"Prvi radni dan u Banovini zatekla me informacija da je Javna ustanova Sportski objekti dala parking na Gripama u koncesiju na još pet godina privatnoj tvrtki koja je povezana s HDZ-om i HGS-om, a sve u proceduri koja je završena 31. svibnja, dakle dan nakon izbora. Ovaj potez koštat će građane Splita najmanje sedam milijuna kuna. Ne možemo pristati na to da privatni interes pojedinaca koji su umreženi s bivšom vlasti i dalje bude ispred javnog interesa i zato sam jučer hitno smijenio Upravno vijeće Javne ustanove Sportski objekti kako bismo poslali snažnu poruku da nećemo tolerirati ovakve postupke bivše vlasti koja još uvijek kontrolira gradska poduzeća i javne ustanove u vlasništvu Grada jer proces potpune tranzicije vlasti još nije gotov", rekao je splitski gradonačelnik Puljak na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
milijunska šteta? /

Puljak povukao prve smjene: 'Dali su parking na Gripama u koncesiju tvrtki povezanoj s HDZ-om i Kerumom'

Image
milijunska šteta? /

Puljak povukao prve smjene: 'Dali su parking na Gripama u koncesiju tvrtki povezanoj s HDZ-om i Kerumom'

Problem počinje prije nekoliko godina kada je privatnoj tvrtki T-point dodijeljeno na korištenje parkiralište sa 150 mjesta za manje od 1 000 eura mjesečno. Kroz određeni period, Grad Split je osnovao tvrtku Split parking na koju je prenio sva gradska parkirališta. Ipak, situacija je nešto drugačija za parkirališta pod ugovoromza koja je Gradsko vijeće odlučilo je da po isteku ugovora, ta parkirna mjesta prelaze gradskoj tvrtki.

Ipak, Puljak se na konferenciji nije izjasnio smatra li spornim imenovanje osobe koja mu je pisala predizborni program i to bez javnog natječaja ili poziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo