PULJAK PROZVAO MILANOVIĆA: / 'Bilo bi bolje da uopće nije imenovao savjetnicu, nego da je imenovao sasvim pogrešnu osobu'

Image
Foto: Robert Anic/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ivica Puljak smatra da je Milanović imenovanjem Jadranke Žarković na mjesto savjetnice za obrazovanje pokazao neodgovornost prema onome što je govorio na inauguraciji

22.2.2020.
16:36
Robert Anic/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Jadranka Žarković imenovana na poziciju savjetnice za obrazovanje novog predsjednika Zorana Milanovića, član predsjedništva stranke Pametno Ivica Puljak izjavio je kako je Milanović time "jasno pokazao neodgovornost prema vlastitoj izgovorenoj riječi i biračima koji su mu na temelju najavljenih obećanja svojim glasovima pružili povjerenje", javlja N1.

"Naime, iako je u inauguracijskom govoru istaknuo da naša budućnost ovisi ponajprije o kvaliteti školovanja i aktivnoj vjeri u znanje kao ključ ispunjenijeg i uspješnijeg života, na odgovornu poziciju u svom timu postavio je osobu neupitne nekompetencije i upitnih političkih, ali i moralnih vrijednosti", dodao je Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je Milanović u predizbornoj kampanji svašta obećao, pa tako i da će za savjetnike odabrati najbolje ljude te da će mu znanost biti jedan od prioriteta. „Kada je te lijepe riječi trebao provesti u djela, za savjetnicu koja bi trebala pokriti obrazovanje, a time i znanost, odabrao je osobu koja je bila protivnica cjelovite kurikularne reforme, u vrijeme kada je to bilo najvažnije pitanje u Hrvatskoj, za koje se nikome nije bilo teško opredijeliti.“

Image
NAJBLIŽI SURADNICI O MILANOVIĆEVOJ SAVJETNICI: /

'Ona je potpuno nekompetentna. Jedina kvalifikacija joj je što je prijateljica njegove žene'

Image
NAJBLIŽI SURADNICI O MILANOVIĆEVOJ SAVJETNICI: /

'Ona je potpuno nekompetentna. Jedina kvalifikacija joj je što je prijateljica njegove žene'

Što zamjera Žarković?

Naglasio je kako je Žarković bila protivnica izvrsnih učenika te da je istovremeno podržavala neke opskurne skupine u društvu koje se zalažu za povratak Hrvatske u mračni srednji vijek. Podsjetio je da je bivša ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje u lipnju 2015. ukinula nagradu Oskar znanja najdarovitijim učenicima, pri čemu je odluku opravdala nedostatkom novca. Dodjela nagrada vraćena je tek pod pritiskom javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme mandata na čelu agencije, učitelje i nastavnike poslala je na konferenciju u organizaciji udruge "U ime obitelji", gdje su prosvjetari, kako kaže, imali priliku čuti da je „osoba koja je primila vjerski odgoj bolji čovjek od drugih”, kao i slušati o “opasnosti da djeca s homoseksualnim sklonostima pervertiraju njihovu djecu.

„Mislim da novi predsjednik spada u onu skupinu političara koja je naučila lijepo govoriti, ali kada ima priliku nešto učiniti, onda to napravi potpuno pogrešno ili pak ne napravi ništa jer mu nije ni najmanje stalo. U ovom slučaju bilo bi bolje da uopće nije imenovao savjetnicu, nego da je imenovao sasvim pogrešnu osobu“, smatra Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo