SPLIT JOŠ BEZ PRORAČUNA /

Puljak optužio HDZ za opstrukciju: 'Njihova inicijativa 'Dajmo ruke Splitu' pretvaraju se u 'Podapnimo nogu Splitu'

Posljednju sjednicu Gradskog vijeća odgodili zbog sukoba oko dnevnog reda. Za tjedan dana bi se na idućoj sjednici trebao naći proračun, Puljak očekuje podršku vijećnika

10.12.2021.
21:40
VOYO logo

Sređuje se Istočna obala, uklanjaju se kiosci i štekati. Pokušava se urediti glavna gradska tržnica, a splitski gradonačelnik tvrdi - glavna smetnja u uvođenja reda je - HDZ.

“Njihovi prijedlozi pod nazivom 'Dajmo ruke Splitu' pretvaraju se u inicijativu 'Podapnimo nogu Splitu', jer oni to zaista rade. Mi smo imali svugdje, gdje smo uvodili red, opstrukcije HDZ-a”, rekao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za idući petak najavljena je sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se glasovati o proračunu. 

“Napravite dvi stvari za Split, ali da vride, da su prioriteti. A oni se prepucavaju stranački 'ovo i ono'. Hoće bit' proračun, pa šta kad izglasaju proračun kad nisu na prave stvari potrošili pare“, rekao je Antonio Varin iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Mirno da ne može mirnije /

Rebalans proračuna Splita: Puljak računao na njih i dobio podršku SDP-ovaca, bez obzira na raskid 'programske suradnje'

Image
Mirno da ne može mirnije /

Rebalans proračuna Splita: Puljak računao na njih i dobio podršku SDP-ovaca, bez obzira na raskid 'programske suradnje'

Suzana Gabela, također iz Splita kaže: “Zavisi o opozicije i kako će se postaviti, a ključno za grad su vrtići, škole i sportske dvorane”. 

Matija Roščić, također, Splićanin o svemu veli: “Ja mislim da je to sve ista ekipa i što nam to prije dođe do svijesti, svima će nam biti jednostavnije i lakše. Manje ćemo se nervirati jer, nažalost, ništa se promijeniti neće“. 

Gradonačelnik Puljak tvrdi da je proračun štedljiv i razvojan, a planiraju se novi vrtići, sportske dvorane i rekonstrukcija škola: “Ja ne vidim razloga da taj proračun ne bude donesen, jer je taj proračun na dobrobit svih građana Grada Splita“.

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

(Ivo Čagalj/Pixsell; Jakši Badovu (HDZ) nova zaduženja nisu prihvatljiva)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ proračun smatra rastrošnim, a bivši partneri, unatoč svim neslaganjima, mogli bi glasovati za…   

“Dakle, on je nama jasno dao do znanja da namjerava proračun napuniti novim zaduženjima, što je nama apsolutno neprihvatljivo jer ta zaduženja koštaju, skupa su, a netko to treba vratiti", rekao je Jakša Baldov, HDZ-ov gradski vijećnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Kotur iz SDP-a, pak, smatra: “Napravit ćemo sve što možemo da se konačno ovaj grad pokrene. U tom cilju razgovaramo čak i kad netko na našem mjestu ne bi razgovarao“.

Od uređenja Žnjana i reorganizacije gradske uprave do izglasavanja proračuna - želja je puno, a hoće li biti dovoljno ruku, znat će se već za tjedan dana. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo