bolja skrb / Ravnateljica najmodernije bolnice: 'Naši pacijenti sad imaju magnet'

Projekt nove bolnice vrijedi 800 milijuna kuna, gradilo se sedam godina

28.10.2022.
20:37
VOYO logo

O najnovijoj bolnici pitali smo zaposlenike, kako im je.

Tako nam sestra za kontrolu bolničkih infekcija Martina Močević otkriva što za nju znači novi prostor: "Doći na posao svako jutro idealne uvjete rada prvenstveno nama zdravstvenim djelatnicima i isto tako vidjeti naše pacijente zadovoljne, to je predivno. Dugo smo na to čekali, ali smo vjerovali da će se to dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kirurg Andrej Angelini također radi u bolnici i kaže da je i on oduševljen: "Baš je lijepo, novo je sve je moderno opremljeno, zgrada je fenomenalna i uvjeti su super i gušt je doć raditi u ovakve prostore. "

Naša reporterka Petra Fabian Kapov razgovarala je s ravnateljicom bolnice Opće bolnica Pula dr. Irenom Hrstić. Otkrila nam je što je sve novo za pacijente u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je endoskopija probavnog sustava, potom endoskopija plućnog sustava, urološka endoskopija, magnet 2018 godine je prvi magnet u Istarskoj županiji u javnoj ustanovi, višeslojni CT, jednodnevna kirurgija, dnevna bolnica, puno je suvremene opreme", rekla je dr. Hrstić.

Ono što je novo za pacijente u Istri, rekla je, to su magnet na koji su ranije išli u KBC Rijeku, sad ga imaju i u Puli. " Prije nismo imali i invazivne zahvate na perifernim krvnim žilama i očekujemo uvesti za mjesec dana invazivni zahvati na srčanim krvnim žilama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz 160.000 stanovnika Istre koji će imati sad najmoderniju bolnicu, očekuje se da će broj pacijenata ljeti biti i dupli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo