Pukovnik HV-a hotelskim gostima prijetio smrću

Ljutiti gosti jednog vojnog hotela u Zagrebu već su nekoliko puta prijavili pukovnika HV-a zbog incidenata tijekom kojih ih je, kako opisuju, vrijeđao, te im čak prijetio smrću.

9.7.2012.
8:02
VOYO logo

"Liječeni je alkoholičar, no ipak pije i kad je pod utjecajem alkohola, onda ne zna što radi. Mene je primjerice, i još jednu djelatnicu vojnog hotela u kojem boravi, prije nekoliko dana brutalno verbalno napao i izvrijeđao. Govorio nam je da smo svi mi 'u ku...', da će on dovesti svoje Ličane, da će nas sve koji smo u hotelu pobiti. Nije mu to prvi put i gotovo svi djelatnici hotela i gosti bili su izloženi njegovu divljanju", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju jedan časnik Hrvatske vojske optužujući za napad svog kolegu iz Like, pukovnika iz Operativne uprave GS RH.

Goste metlom istjerao iz lokala

Na njegovo ponašanje dosad su se MORH-u i ministru Kotromanoviću žalili i drugi gosti jednog MORH-ovog hotela u http://danas.net.hr/specijal/zagreb. Sugovornici Slobodne također navode da je pukovnik svjestan svog problema, no da se ne želi liječiti te da iza sebe, navodno, ima "generala koji mu u vojnoj zdravstvenoj komisiji sređuje odobrenja da je zdravstveno sposoban za obavljanje službe". Pukovnik je, navodno, i ranije radio incidente, a tijekom jednog od njih u jednom ugostiteljskom objektu je metlom istjerao goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislav Šimatović, glasnogovornik MORH-a, potvrdio je da je prije mjesec dana protiv pukovnika pokrenut postupak na Vojnostegovnom sudu, i to temeljem prijave Vojne policije zbog nedolična ponašanja. Potvrdio je i da je za svog "nedoličnog ponašanja" bio alkoholiziran te da je bila riječ o verbalnom napadu. Glasnogovornik navodi kako trenutačno nije pod suspenzijom te da će utvrdi li Vojnostegovni sud da je kriv biti kažnjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo