PUHOVSKI: / 'SDP nije ugrožen, a Plenković uspavljuje ljude da bi prošao sa svojom tezom'

Image
Foto: screenshot

U Studiju uživo N1 televizije gostovao je politički analitičar Žarko Puhovski koji je komentirao prepucavanje američke i ruske ambasade nakon utakmice, mirovinsku reformu, ali i stanje u SDP-u.

2.7.2018.
17:30
screenshot
VOYO logo

Premijer često ponavlja da je put RH u EU i razvoj usporen zbog rata?

Zaustavilo je ono nakon rata i pogrešna Tuđmanova politka, a odgovornost je svih vlasti nakon toga da bi svi oni htjeli biti tuđmanovci, ali ne i priznati odgovornost za sve što se događalo, a i mi smo ušli u najgore vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako gledate na prepucavanje američke i ruske ambasade nakon utakmice?

Hrvatska javnost je doznala za problem Agrokora kad se ruski veleposlanik Anvar Azimov pojavio pred kamerama i rekao kako stoje stvari s kreditima, onda je došao novi veleposlanik SAD-a i njih dvojica se ponašaju kao neka vrsta konkurirajućih guvernera Hrvatske i van je svakog diplomatski dopuštenog ponašanja, a bit će i dalje jer ni premijeru, niti ministrice ne pada na pamet da ulože neku vrstu veta, prigovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer kaže da nije upoznat s njihovim prepucavanjem?

Naravno da jest. Njegov stil govora je inače hotimično dosadan, on uspavljuje ljude da bi prošao sa svojom tezom i on se ponaša defanzivno, to je način kako održava i drži rezervnu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju?

Odnos im je toliko loš da to više ne mogu sakriti i onda to moraju zašušuriti. On samo želi da on bude glavni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako gledate na najave mirovinske reforme?

Ova Vlada radi što i prije, doduše, na tjednoj bazi - pustimo balone pa ih sami probušimo i velimo bup! - napravit ćemo za novi tjedan idući, oni imaju sreće zbog euforije s nogometnim prvenstvom. ... Premijer ima poziciju vatrogasca ... Ti novci su potrošeni i sad se samo treba naći opravdanje za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UGLEDNI POLITIČKI ANALITIČAR RAZAPEO BERNARDIĆA: /

'S njim na čelu, SDP nikad neće izaći iz slabašne oporbene pozicije'

Image
UGLEDNI POLITIČKI ANALITIČAR RAZAPEO BERNARDIĆA: /

'S njim na čelu, SDP nikad neće izaći iz slabašne oporbene pozicije'

Stanje u SDP-u?

U katastrofalnoj je situacija kad se radi o sadržaju politike, a ima predsjednika stranke koji ima samo jednu karakteristiku - tvrdoglavost i nespremnost prihvatiti realnu poziciju da ga stranka i javnost neće. S druge strane, SDP nije ugrožen u svojoj poziciji druge stranke u državi, Živi zid je došao do svojeg maksimuma, može još malo, a HDZ i SDP su pali najviše što mogu. Jedino što bi SDP moglo upropastiti jest da se raspe na nekoliko stranaka, a ako ostane nešto što se zove SDP imat će neke birače bez obzira bio na čelu liberal kalvinist kao Milanović ili smušenjak kao Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo