P / UCNJAVOM SPRIJEČIO DELOŽACIJU U tijeku suđenje Teofilu Kožulju koji se ne osjeća krivim

Teofil Kožul (54) je 10. studenoga 2014. pucajući iz automatskog oružja u Preradovićevoj ulici u središtu Zagreba spriječio da ga deložiraju, a ja sudu je rekao da se ne osjeća krivim.

8.4.2015.
17:46
VOYO logo

Apsolutno se ne osjećam krivim prema ovoj optužnici, kazao je u srijedu na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu Teofil Kožul (54), koji je 10. studenoga 2014. pucajući iz automatskog oružja u Preradovićevoj ulici u središtu Zagreba spriječio da ga deložiraju.

Općinsko državno odvjetništvo tereti ga za tri kaznena djela, prisilu prema službenoj osobi, nedozvoljeno posjedovanje oružja te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova obrana tražila je da se neposredno saslušavaju svi svjedoci ispitani u istrazi, što je sutkinja prihvatila, kao i njihov zahtjev da sud izvrši uvid u ovršni spis temeljem kojega se išlo u deložaciju. Tvrde da je deložacija bila nezakonita budući da u rješenju o ovrsi ni Teofil Kožul ni njegova supruga nisu bili stranke u postupku, pišu 24 sata. Kožula su na sud doveli iz pritvora gdje se nalazi zbog prijetnji.

Kožul je kobnog dana oko 10.30 sati bio u stanu na prvom katu stambene zgrade u Preradovićevoj zajedno sa suprugom i maloljetnom kćeri. Tijekom postupanja sudskog ovršitelja kojem su asistirala tri policajaca uzeo je automatsku pušku koju je držao u stanu kako bi ih spriječio u provođenju ovrhe, te im rekao da svi izađu van. Potom je iz puške ispalio četiri hica prema stropu, a zrna su u svojoj putanji probila oplatu spuštenog stropa prostorije te se zabila u nosivu konstrukciju stropa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo