PRVI U HRVATSKOJ UVELI RADIKALNE MJERE: / Moraju nositi maske i na otvorenom: 'Vani je pustoš, zaraženo je valjda pola mjesta'

Image
Foto: Pixsell/Wikipedia

Vinica je prvo mjesto i općina u Hrvatskoj u kojoj je propisano obvezno nošenje zaštitnih maski za lice i na otvorenom i u zatvorenom prostoru

29.8.2020.
9:02
Pixsell/Wikipedia
VOYO logo

"Istina je, svi nose maske. Baš sam jutros primijetio da se svi pridržavaju uputa. Mislim da u puna dva sata koja sam vani proveo nisam vidio niti jednu jedinu osobu bez maske. Dobro je što su svi to ozbiljno shvatili. Ipak je valjda pola mjesta zaraženo", rekao je za 24sata jučer poslijepodne mještanin Vinice kod Varaždina, u kojoj odlukom lokalnog stožera civilne zaštite svi mještani, njih nešto više od 3700, moraju nositi maske i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Riječ je o prvom takvom slučaju u Hrvatskoj od početka pandemije, a uz nošenje maski na dva tjedna su odgođene sve manifestacije, strogo se kontrolira rad trgovina, restorana i kafića, zatvoreni su za posjete i izlaske starački domovi itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sve je krenulo s jedne svadbe u okolici Ivanca u viničkom kraju nakon koje je potvrđeno 23 slučaja zaraze koronavirusom. Zaražen je i svećenik u lokalnoj župi koji nije bio na slavlju, ali je služio misu za mladence.

Image
ZBOG ZARAŽENOG SVEĆENIKA UVODE SE STROGE MJERE: /

Obvezne maske u zatvorenom i na otvorenom, sve se odgađa

Image
ZBOG ZARAŽENOG SVEĆENIKA UVODE SE STROGE MJERE: /

Obvezne maske u zatvorenom i na otvorenom, sve se odgađa

Pustoš na ulicama

Mještanin Vinice je za 24sata rekao da nije bio na misi ni u kontaktu sa zaraženim svećenikom, ali zna ljude koji su bili i koji su trenutno u samoizolaciji iako nemaju simptome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vani je pustoš. Na ulicama je puno manje ljudi nego prethodnih dana. Vjerojatno se svi paze i u izolaciji su, a oni koji ipak izađu ne idu nikud bez maske", dodao je.

Jedna mještanka iz Vinice koja je trenutno na moru rekla je za 24sata kako je zvala baku u Vinici koja joj je da se svi mještani masovno idu testirati na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo