U Mošćenici / Prvi Trg hrvatskih braniteljica: napokon odana počast heroinama Domovinskog rata

Image
Foto: Ilustracija/Facebook

U nazočnosti velikog broja braniteljica iz cijele Hrvatske, u subotu je na petrinjskom području održan Treći susret hrvatskih braniteljica, manifestacija kojom se afirmira doprinos 23.000 braniteljica oslobađanju zemlje

2.6.2018.
17:27
Ilustracija/Facebook
VOYO logo

U nazočnosti velikog broja braniteljica iz cijele Hrvatske, u subotu je na petrinjskom području održan Treći susret hrvatskih braniteljica, manifestacija kojom se afirmira doprinos 23.000 braniteljica oslobađanju zemlje.

U Mošćenici je svečano otkrivena ploča s nazivom Trga hrvatskih braniteljica, prvim u Hrvatskoj, ploču su zajednički otkrili hrvatska braniteljica i majka poginulog hrvatskog branitelja Marija Dumbović i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po završetku Domovinskog rata, većina braniteljica skinula je odore i vratila se na svoja radna mjesta. Velik broj još i danas radi, iako su pet godina provele u ratu", rekla je prilikom otkrivanja ploče predsjednica Kluba žena Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Petrinji Vera Jurčević. Osim na bojišnici, veliki broj žena bio je u ratu angažiran u zdravstvenoj službi, logistici i drugim službama, podsjetila je Jurčević.

O doprinosu braniteljica Domovinskom ratu, govorili su gradonačelnik Dumbović, inicijator ideje da mošćenički trg dobije ime hrvatskih braniteljica, te izaslanik predsjednice Republike, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionici svečanosti položili su cvijeće i zapalili svijeće uz spomenik Predragu Matanoviću i poginulim osloboditeljima Petrinje.

U župnoj crkvi sv. Lovre u Petrinji služena je misa za poginule, nestale i umrle braniteljice i branitelje, u Hrvatskom domu održana je svečana akademija, a na rukometnom igralištu taktičko-tehnički zbor HV-a iz vojarne pukovnika Predraga Matanovića u Petrinji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo