Prvi snijeg stiže i u Dalmaciju

Početkom idućeg tjedna u cijeloj zemlji će prevladavati oblačno s kišom te će osjetno zahladnjeti. U gorskim predjelima očekuje se snijeg, a u utorak će zabijeliti i u planinama u Dalmaciji.

23.10.2010.
0:25
VOYO logo

U kontinentalnom djelu zemlje u subotu ujutro i prijepodne ponovno će biti magle. Poslijepodne će biti sunčanije. Jutarnje temperature bit će od 1 do 6, a najviša dnevna uglavnom od 12 do 17 °C.

Veći dio unutrašnjosti još će i u nedjelju imati suho vrijeme, premda umjereno do pretežno oblačno. Slabe kiše povremeno može biti uglavnom u Gorskom kotaru i Lici. Početkom idućeg tjedna posvuda će prevladavati oblačno s kišom, a sa sjevernim će vjetrom zahladnjeti tako da se u gorskim predjelima očekuje i snijeg, javlja HTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu u Dalmaciji će jutra također biti hladna, iako nešto manje u odnosu na petak. Najviše dnevne temperature u većem dijelu Dalmacije bit će od 17 do 21°C. Prema kraju dana doći će do umjerenog naoblačenja, a prvo će na moru zapuhati umjereno jugo koje će navečer dodatno pojačati.

U nedjelju će u Dalmaciji povremeno padati većinom slaba kiša. Jugo će dodatno ojačati, a zamjetno će porasti jutarnje i večernje temperature zraka. Bit će to uvod u jaču promjenu vremena koja nam stiže na početku novoga tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponedjeljak će biti pretežno oblačan uz čestu kišu, a oblačno će biti i u većem dijelu utorka u kojem je kiša izglednija u prvom dijelu dana. U planinama Dalmacije moguć je prvi ovojesenski snijeg. Jačat će bura koja navečer može imati olujne udare, javlja Dalmacijanews.

Osjetno će zahladiti pa će čak i uz obalu sredinom dana temperatura zraka biti samo oko 10°C. Još hladnije, ali i stabilno bez oborina bit će u srijedu koju će obilježiti snažna bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010170178006 arti-201010140116006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo