očekivanja su velika / Prvi radni dan novog saziva Sabora: među 151 licem, čak ih je 76 ondje bilo po prvi put

U sjeni postizborne kombinatorike i konstituiranja ostali su oni koje smo birali. Među 151 saborskim zastupnikom više od polovine po prvi je put u saborskim klupama. Njih čak 76-ero danas je prvi put glasovalo i prisegnulo u Saboru. Kako je izgledao njihov dan na novom radnom mjestu i koji su im planovi, doznajte u prilogu

28.12.2015.
19:01
VOYO logo

Prije početka novog posla za većinu izabranih zastupnika tražilo se ohrabrenje.

"Imam velika očekivanja jer moramo napraviti reforme u Hrvataskoj i moramo biti koncentrirani apsolutno na to”, rekao je Miro Bulj, zastupnik iz MOST-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A i saborska se služba trebala dobro koncentrirati. Jer svatko je trebao dobiti svoju karticu, njih 76-ero prvi put u životu. No nisu svi odmah dobili i svoja mjesta – samo neke su dočekala imena, a ostale samo pripadnost.

Zbog toga se nisu mogli ni izbjeći ni bivši politički partneri. No kad su se svi, više ili manje raspoloženi, posložili i odabrali novog šefa parlamenta, njihov mandat i službeno je krenuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radni dan nije dugo trajao, ali domjenak se, kao i kod neuspješnog pokušaja konstituiranja – ne propušta. Prilika za pokoji savjet od iskusnijih kolega, ali i zaključak.

“Nadam se da će mentore, što se tiče rada, pronaći u onima koji su bili najaktivniji, a da neće u onima koji nisu dolazili na saborske sjednice, to su moje iskrene nade. Nadam se isto tako da će omalovažavanje I vrijeđanje nestati iz saborske sjednice”, rekao je saborski zastupnik Tomislav Panenić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to na dvojku kojom Sabor ocjenjuju građani, gore gotovo i da ne može.

“Sabor ima nizak ugled u hrvatskom društvu zbog lošeg stanja u zemlji i zapravo je Vlada ta koja baca sjenu i loš ugled na Sabor. Ja ću kao zastupnik Živog zida nastojati poboljšati ugleda hrvatskog zastupnika”, izjavio je zastupnik Ivan Vilibor Sinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zašto je ovako loša situacija u Saboru? Zato što je loša situacija na političkoj sceni.
Ne možete tražiti da budu u Saboru dobri ako se biraju loši”, rekao je nezavisni zastupnik Stipe Petrina. 

Novi zastupnici, kao i oni iskusniji, ponovno su se raštrkali po Hrvatskoj, jer na radno će mjesto tek nakon 15. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo