PRVI RADNI DAN PLENKOVIĆEVOG SPIN DOKTORA: / Pohvalio se novim poslom, poznati novinar ga izrešetao: 'Imam jedno glupo pitanje...'

Image

Prvi radni dan na novom poslu za poznatog PR-ovca počeo je tako što se fotografijom iz ureda pohvalio na društvenim mrežama

2.1.2018.
11:14
VOYO logo

Krešimir Macan, friško imenovani posebni savjetnik predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića, za strateško komuniciranje, novim se poslom pohvalio na Twitteru i na Instagramu. Macan je na Instagramu najprije jutros postavio fotografiju iz svog novog ureda u Banskim dvorima. Na fotografiji je i ispravno označio lokaciju, davši tako do znanja gdje se točno nalazi.

Image
MACAN OBJASNIO ZAŠTO JE PRIHVATIO BITI PLENKOVIĆEV SPIN DOKTOR: /

'Odlučio sam ostati i boriti se'

Image
MACAN OBJASNIO ZAŠTO JE PRIHVATIO BITI PLENKOVIĆEV SPIN DOKTOR: /

'Odlučio sam ostati i boriti se'

"Svako dobro u 2018. - promjene su se kod mene već dogodile", napisao je uz fotografiju poznati PR-ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novim se poslom pohvalio i na Twitteru. I na toj je društvenoj mreži podijelio isti status i fotografiju kao i na Instagramu, no neki su ga pratitelji upozorili da nije ispravno označio profil svog novog poslodavca. Umjesto @VladaRH, kako glasi službeni profil Vlade Republike Hrvatske na Twitteru, Macan je napisao @Vlada Republike Hrvatske, a s njim se zbog toga našalila Maja Sever, koja mu je napisala: "Za početak si krivo napisao @VladaRh".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznata HRT-ova novinarka Macanu je ukazala na pogrešku, a on se u komentarima pravdao kako mu nije bila namjera tagirati profil Vlade već samo označiti lokaciju na kojoj se nalazi.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U raspravu na Twitteru se uključio i reporter N1 televizije Hrvoje Krešić kojega je zanimalo zašto je Macan dobio svoj ured u Banskim dvorima s obzirom na to da Vlada tvrdi da nije u stalnom radnom odnosu, već da će biti angažiran po premijerovom nalogu. "To onda znači da će ti nalozi bit česti, maltene redovni?", upitao je Krešić.

"Što ti misliš da se reforme mogu odrađivati samo tako - angažman je ful time s obzirom da ništa drugo ne radim", odgovorio je Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Krešić nije odustajao.

"Ispada da si ti de facto stalno zaposlen u Vladi, jedino ste morali naći neko rješenje da sve bude u skladu sa zakonom pa si ti dao otkaz u Manjguri".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam morao dati otkaz u Manjguri po Zakonu jer nisam dužnosnik, ali se tako ponašam upravo da ne bi bilo prigovora", kaže Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Macan je u subotu objasnio zašto je prihvatio posao Plenkovićevog savjetnika.

"Došlo je vrijeme da Hrvatska izađe iz tranzicije, za to su potrebne reforme, reforme koje se ne objasne i ne uključuju građane nisu moguće, a godina 2018. je godina reformi. Naravno, ne može jedan premijer i jedan njegov savjetnik sve promijeniti sami, promjene su stvar svakog od nas. Uz dužno poštovanje svima, najlakše je otići, ali mi koji smo ostali moramo pokušati mijenjati Hrvatsku. Kao što glasi znamenita rečenica iz filma »Što je muškarac bez brkova«,’tute je Domovina’. Odlučio sam ostati i pokušati napraviti posao, izabrao sam boriti se. Tko nam se u tome pridruži, dobrodošao je, svi smo u tome", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vlade su, pak, objavili kako ovaj posebni savjetnik predsjednika Vlade neće biti u stalnom radnom odnosu u Vladi Republike Hrvatske, a otkrili su i kako je Macanu određena naknada za rad u iznosu od 9000 kuna neto mjesečno. Kako bi Macan i formalno postao Plenkovićev savjetnik Vlada je morala promijeniti odluku iz 2012. godine kojom je bilo zabranjeno ministarstvima, ustanovama i javnim poduzećima angažirati PR stručnjake i tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krešimir Macan je PR stručnjak specijaliziran za krizno komuniciranje i vlasnik agencije Manjgura. Bio je i u vladinom timu kada je Ivica Račan bio hrvatski premijer, a surađivao je i sa Željkom Kerumom u predizbornoj kampanji 2009. godine kada je taj splitski poduzetnik postao gradonačelnik grada pod Marjanom.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo