PRVAK MEĐU UHLJEBIMA ILI ŽRTVA LAŽI I OBMANA? / Prošao je 5 državnih firmi i dignuo 4 otpremnine, ali tvrdi - sve je bilo po propisima

Image
Foto: Pixsell

Već se ranije o njemu pisalo, nešto u kontekstu bolovanja, nešto u kontekstu predmeta pred DORH-om, a sada je glavni akter priče o potencijalnom uhljebljivanju.

22.11.2017.
23:30
Pixsell
VOYO logo

Bivši saborski zastupnik HDZ-a, Željko Krapljan, našao se u središtbu nove rasprave o uhljebljivanju u državnim tvrtkama. Radi se o čovjeku koji je bio zaposlenik policije, zatim Ministarstva obrane, pa saborski zastupnik, potom zamjenik direktora Sektora za naplatu HAC-a, direktor tvrtke Sisačke tržnice, savjetnik razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije, a najnovije radno mjesto mu je ono direktora tvrtke kćeri Hrvatskih cesta, Via Tel.

No, ne bi to vjerojatno ni bilo ništa uznemirujuće da gospodin Krapljan tijekom svojih pohoda po državnim firmama nije u četiri navrata dobio vrtoglave iznose otpremnina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krapljan je, naime, u MORH-u dobio 209.000 kuna otpremnine, u HAC-u, prilikom prelaska s jedno na drugo radno mjesto, čak 140.000 kuna, napustivši mjesto direktora Sisačkih tržnica dobio je 200.000 kuna, a odlaskom iz razvojne agencije dogovorio je otpremninu od 150.000 kuna, javlja RTL.

Krapljan pak tvrdi da su to laži i da su njegove otpremnine bile manje od navedenih iznosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo radno mjesto u tvrtki kćeri HAC-a je dobio nakon natječaja, a smatra da je tome doprinijelo njegovo iskustvo u vojsci i policiji. 'Apsolutno nema govora o uhljebljivanju, dva su bila kandidata. Gospodin Krapljan je magistar znanosti i hrvatski branitelj imao je sve potrebne reference', kažu u HAC-u.

Krapljan za sebe kaže da uhljeb nije i da je sve bilo prema propisima što se tiče njegovih zapošljavanja. 'Ne, ne, nikakav uhljeb i ništa mi nije neugodno', rekao je RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo