PRVA REAKCIJA IVICE TODORIĆA NAKON ODLUKE O IZRUČENJU: / 'Čujte, ovo je za mene bio jedan poslovni potez'

Image

Nakon što je Visoki sud u Londonu donio odluku kako će Ivica Todorić biti izručen Hrvatskoj, osnivač Agrokora kaže da je razočaran i kako ga ova odluka neće zaustaviti

25.10.2018.
16:42
VOYO logo

Na Visokom sudu u Londonu održano ročište na kojem je odlučeno da će osnivač Agrokora, Ivica Todorić, biti izručen Hrvatskoj. Odluku suda komentirao je Ivica Todorić.

"Čujte, ovo je za mene bio jedan poslovni potez. Odlučio sam se doći u London, ostao godinu dana, u tom svom poslu u Londonu sam obavio sve zadatke koje sam stavio pred sebe. Ostajem ovdje još jedno 25 dana. Kolege će dati izjavu za medije. Naravno da sam razočaran, ali u krajnjoj liniji ja moram dalje u fajt. Ovo me neće zaustaviti, ja ću još jače krenuti naprijed", rekao je Todorić po izlasku sa suda, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SUDAC U LONDONU DONIO ODLUKU: /

Ivica Todorić bit će izručen Hrvatskoj

Image
SUDAC U LONDONU DONIO ODLUKU: /

Ivica Todorić bit će izručen Hrvatskoj

'Ja sam za sve spreman'

"Da, da, idem doma. Ja sam slobodni građanin", odgovor je Ivice Todorića na pitanje hoće li suđenje čekati na slobodi.

A na pitanje je li spreman na Remetinec, Todorić je odgovorio: "Kako ne, ja sam za sve spreman."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zašto bi ja bio osuđen?'

Na pitanje očekuje li u Hrvatskoj oslobađajuću presudu, Todorić je odgovorio: "Za što? Zašto bih ja bio osuđen?".

"Gospodin Plenković je jučer od mene dobio kaznenu prijavu. Ja idem dalje", poslao je Todorić poruku premijeru Andreju Plenkoviću, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcija odvjetnika

Odvjetnica Ivice Todorića Cherie Blair kratko je u četvrtak u Londonu komentirala konačnu odluku o izručenju njezina klijenta, kazavši da se sada taj slučaj vraća u Hrvatsku.

"Europski uhidbeni nalog je dizajniran kako bi osigurao da britanski sudovi poštuju odluku hrvatskih pravosudnih tijela. Slučaj se vraća u Hrvatsku", rekla je Cherie Blair, supruga bivšeg britanskog premijera Tonya Blaira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pismo javnosti

Osnivač Agrokora Ivica Todorić ubrzo je poslao nakon davanja izjave medijima i pisano priopćenje u kojem najavljuje da će se nastaviti boriti protiv korupcije.

"Od odlaska iz Hrvatske posvetio sam se otkrivanju istine o tajnovitoj skupini nalik mafiji koja nikome ne odgovara, a koja je ukrala Agrokor od mene i više od 15.000 običnih dioničara, istovremeno riskirajući životne prihode naših 60.000 zaposlenika. Poruke e-pošte i prijepisi koji su procurili jasno ukazuju na korumpirani politički proces koji su orkestrirali najviši čelnici hrvatske Vlade, pritom djelujući izvan granica zakona i namjerno kršeći desetke zakona i propisa samo kako bi ispunili svoje korumpirane ciljeve", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tajni dogovori"

„Iako sam vrlo razočaran današnjom presudom, to me neće spriječiti u razotkrivanju neobuzdane korupcije na samom vrhu hrvatske Vlade kako bi oni odgovorni bili privedeni pravdi. Pozivam hrvatske i međunarodne vlasti da pokrenu punu nezavisnu istragu o tajnim dogovorima između određenih članova hrvatske Vlade, privatnih kompanjona koji su sastavili Lex Agrokor i grabežljivih poduzeća koja su značajno utjecala na zakon u svoju korist, ponajprije fonda Knighthead Capital za ograničavanje rizika iz SAD-a i dviju banki u ruskom državnom vlasništvu" istaknuo je osnivač Agrokora u pismu.

Razotkrit ću zavjeru

"Neće me zastrašiti politički i financijski motivirani napadi na mene. Umjesto toga, udvostručit ću svoje napore kako bih razotkrio zavjeru kojoj nema mjesta u modernoj demokratskoj Hrvatskoj. Očekujem da će se narednih dana i tjedana pojaviti još dokaza o tajnim dogovorima i nezakonitim radnjama, osobito ako se prosječni Hrvati ohrabre i progovore protiv ovog nečuvenog potkopavanja svoje zemlje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nemam što skrivati'

"Spreman sam se prepustiti istrazi vlasti; nemam što skrivati. No u najboljem je interesu hrvatske političke elite da me se ušutka. Optužbe protiv mene politički su i financijski motivirane i nema ni trunke dokaza da sam ikad uzeo novac iz Agrokora, poduzeća koje sam izgradio od nule i do kojeg mi je duboko stalo. S obzirom na nedavne poteze hrvatskih čelnika, zaista je dvojbeno hoće li se bilo kakva istraga o Agrokoru provesti nepristrano i bez političkog uplitanja", navodi se u priopćenju.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike