OD PONEDJELJKA NA RTL-U / Prva hrvatska telenovela vraća se na male ekrane!

Image
Foto: RTL

Od ponedjeljka, 24. veljače u 15:30 sati na ekrane RTL Televizije stiže 'Villa Maria', prva hrvatska telenovela iza koje stoje meksička autorica Alicija Careval i redatelji Stanko Crnobrnja i Marija Perović te scenarist Robert Naprta i producent Roman Majetić, a koja je proslavila njezine mlade protagoniste Jelenu Veljaču, Damira Markovinu, Mislava Čavajdu, Jelenu Perčin i druge.

23.2.2014.
17:26
RTL
VOYO logo

'Villa Maria' je priča o tri obitelji koje su povezane, ali još više razdvojene novcem, ljubavi, strasti i izdajom. Tomislav Tomo Jurak (ŽarkoRadić) je bogati 50-godišnjak, suprug AneJurak (KsenijaPajić), vlasnik restorana i hotela 'Grand' u Zagrebu i 'Villa Maria' u Opatiji. Kako bi obitelji pružio savršenu egzistenciju, potpuno je predan poslu, a obitelj mu zamjera da premalo vremena provodi s njima.

Image
Foto: RTL

Njegova kći Dora (JelenaVeljača) ima 20 godina i odlična je studentica. Tomo je obožava i ne prihvaća činjenicu da je već odavno ušla u godine da ima dečka i svoju intimu. Na početku razmažena tatina kćer, razvit će se u zrelu djevojku koja će pokušati sačuvati obitelj na okupu nakon što se sazna prava istina o Tomovoj ljubavnici Vesni (BarbaraVicković), ženi Tomova suparnika MaksimilijanaMaksaLovreka (Ante ČedoMartinić), bankara koji Jurakovoj firmi daje veliki kredit za preuzimanje malotrgovinskog lanca. On i Tomislav Jurak (ne)prijatelji su još od fakultetskih dana. Uz posao, Jurakovi i Lovrekovi povezani su i privatno, a razdoblje prividnog prijateljstva s početka priče ubrzo prerasta u suparništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Dora se uskoro zaljubljuje u LukuPongraca (DamirMarkovina), pametnog i obrazovanog mladića koji neumorno radi kod Jurakovih, ali ne razumije da ga oni iskorištavaju. Dorin brat Ivan (MislavČavajda) je ljubomoran na Luku i njegov odnos s Tomom, koji nalikuje odnosu sin-otac koji Ivan oduvijek želi. Uz to, Lukina majka Dunja (NadaGačešić-Livaković) ne odobrava vezu između Dore i Luke, a ujedno čuva i tajnu o Lukinom podrijetlu.

Image
Foto: RTL

Pod produkcijskom palicom kuće 'Ava Television Production', telenovela 'Villa Maria' snimala se u razdoblju od 2004. do 2005. u Zagrebu i Opatiji. Svoju svjetsku premijeru je igrom slučaja doživjela u Srbiji, gdje je emitiranje na RTV Pink krenulo pola sata prije početka prikazivanja u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ogromnog uspjeha u susjednoj Srbiji, u zadnjih deset nastavka gostovao je beogradski glumac Vojin Ćetković dok je pjevačica TijanaDapčević spomenula seriju u svojoj pjesmi "Sve je isto, samo njega nema" (Čujem u Beogradu, se gleda Villa Maria...).

Posebne uloge u seriji dobili su meksički glumci Omar Germenos (Marisol, Montecristo) i Gloria Peralta, koji su u stvarnom životu u braku, te PetarGrašo i JelenaRozga. Glumica Mia Begović, koja je tumačila HelenuJurak, dobila je otkaz nekoliko tjedana prije završetka snimanja telenovele. Razlozi otkaza još uvijek nisu poznati javnosti, a Helena se trebala pojavljivati sve do kraja serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne propustite 'Villu Mariju' na RTL Televiziji - od ponedjeljka, 24. veljače, svakog radnog dana u 15:30 sati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo