PROZIVKE NA SJEDNICI: / Strenja Linić prozvala ministra zdravstva, a predsjedniku Sabora odbrusila: 'Obmanuli su vas!'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
9.11.2017.
12:05
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Svojim nedolaskom ministar je pokazao svoju nebrigu i indolentnost, izjavila je Strenja Linić nakon zatražene stranke u Saboru.

'Informiran sam da je sjednica sazvana mimo procedure, da nije bilo kvoruma, materijala, pa da ljudi zbog toga nisu došli. Sjednica, dakle, nije sazvana u skladu s pravilima koji postoje u Saboru', odgovorio joj je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, a podržao HDZ-ov Ivan Šuker, poručivši da se pravila moraju poštovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koju su vam to rekli, obmanuli su vas", odgovorila mu je Mostova zastupnica, tvrdeći da je poziv za sjednicu na vrijeme poslan i da su svi došli na vrijeme. Nisu, dodaje, došli članovi pozicije, nakon što su vidjeli da nije došao ministar.

Sjednica prekinuta jer ministar nije došao

Na dogovorenoj je sjednici, kaže, bilo više od 30-ak uglednika medicinske struke, pripadnika sestrinske komore, sindikata, fakulteta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjednica je prekinuta, jer ministar nije došao", odgovorila je Strenja Linić na Jandrokovićeve upite je li bilo kvoruma.

Jovanović pozvao ministra da se ispriča

Tumačenje Strenje Linić branio je SDP-ov Željko Jovanović i pozvao ministra se ispriča medicinskim sestrama i tehničarima koje je jučer "duboko uvrijedio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković nakon svega konstatira kako očito postoji određeni problem oko sazivanja tematskih sjednica, te ističe da će se morati napraviti određene procedure da se takve stvari ne bi ponavljale.

Strenja Linić je svoj istup iskoristila i kako bi skrenula pozornost na nezadovoljavajući položaj 38 tisuća medicinskih sestara, višegodišnje zakidanje njihovih materijalnih prava. Oko 1800 sestara je unatrag pet godina otišlo iz Hrvatske, a u sustavu ih, da bi funkcionirao na pravi način, nedostaje više od 12 tisuća, pobrojala je zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema druge profesije koja je tako važna, a nepriznata kao što su sestre i sestrinstvo, moramo pomoći da se njihovi problemi počnu rješavati, poručila je.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo