Provjerili smo kako žive /

VIDEO Sjećate se sedmeročlane obitelji Marinić iz Žminja? 'Tata heroj' pokrenuo je posao, ali je upao u dugove

Unatoč teškoćama i tuzi zbog gubitka supruge, Ivan je sve bliži svom cilju da djeci osigura dobru budućnost

6.5.2018.
12:00
VOYO logo

Život im nije pjesma ali sedmeročlana obitelj Marinić se ne žali. Kada su pred dvije godine izgubili majku i suprugu pomoć je stizala odasvud. Novac se prikupljao i humanitarnim koncertom. No danas sami plove punim jedrima. 

Prošlo je godinu dana otkad smo posjetili samohranog oca Ivana Marinića i njegovo šestero djece u njihovu istarskom domu u Žminju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan broda ustaje u četiri ujutro. "Prvo kad se ustanem moram djeci napraviti nešto za jesti, razvest u školu, pa onda doći na imanje, pa se vratiti kući opet napraviti nešto za jesti. I tako cijeli dan, iz dana u dan i ide, gura se", rekao je Ivan Marinić, samohrani otac šestero djece.

36-godišnji Ivan pokrenuo je prošle godine farmu koza ali ih je već ove jeseni zamijenio za ovce i magarce. Da bi sve držao na okupu svojim je rukama izgradio čak četiri kilometara žičane ograde. U poslu mu, kaže, pomažu i djeca koja su i sama morala brže odrasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najčešće mu nekad pometem kuću, složim mu robu, onda mu pomažem oprat suđe i tako", rekla je Ivanova kćer Katarina.

Ponosni otac priča kako djeca vole život na farmi. Brinu se o svojim zečićima, golubicama, a imaju i koku. Pomažu mu u zalijevanju, sadnji, svemu što je potrebno da se farma održi.

Ivan je, da bi pokrenuo posao, ušao i u dugove. "A čujte, šta danas radit? Moram nešto. Puno je djece, moraš imat hranu jer ovako u trgovini je sve preskupo", kazao je te dodao kako se nada da će an nulu doći, po njegovom izračunu, za godinu i pol dana.

"Nemam straha za sada. O strahu, ako budem razmišljao, nemam ništa. Idemo dalje i to, moramo ići dalje", optimistično govori te dodaje kako o budućnosti svoje djece razmišlja svakoga dana. Nada se da će biti dobri u školi i da idu dalje, da uspiju u životu. A o prošlosti, kaže, razmišlja što manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo se skupiš i nema, malo uhvatiš, više radiš i istjeraš to iz sebe i to ti je to. Umoriš se, legneš i zdravo, nema druge", kaže tata Ivan.

Iako skromno živi istarski tata od formata tvrdi ima za što se boriti – svoju obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želite pomoći obitelji Marinić, uplatu možete izvršiti putem računa u OTP banci: 
Ivan Marinić
Matka Laginja 19, Zminj
Iban HR 7324070003206917873 OTP BANKA

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo