ZABILJEŽENI INCIDENTI / Onome tko ne provjerava covid-potvrde dolazi inspekcija: Prijeti im novčana kazna, ali i prekršajna ili kaznena prijava

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Napravljen je zapisnik na osnovi kojeg osobe koje krše mjere, ovisno o onome što je zatečeno na licu mjesta

17.11.2021.
8:36
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Iako su covid-potvrde uvedene diljem Hrvatske, neki su odlučili kako neće provoditi tu mjeru. U školi u Kaštelima 15 učitelja nije pokazalo potvrde, no unatoč odluci otišli su na radno mjesto. Miro Bulj, gradonačelnik Sinja, zatim Stipe Petrina iz Primoštena, pa i sam predsjednik Zoran Milanović kazali su da ne traže covid-potvrde od svojih zaposlenika.

Iz Nacionalnog stožera kažu za Jutarnji list da će na mjesta gdje se ne kontroliraju potvrde biti poslana inspekcija. Što se tiče škole u Kaštelima, navode da policija radi po proceduri. Napravili su zapisnik na osnovi kojeg osobe koje krše mjere, a ovisno o onome što je zatečeno na licu mjesta, mogu dobiti novčanu kaznu, prekršajnu ili kaznenu prijavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTVRDA O PREBOLJENJU /

Imali ste Covid, ali niste radili test? HZJZ objasnio koji od 'vjerojatnih slučajeva' mogu dobiti covid-potvrdu

Image
POTVRDA O PREBOLJENJU /

Imali ste Covid, ali niste radili test? HZJZ objasnio koji od 'vjerojatnih slučajeva' mogu dobiti covid-potvrdu

Nedovoljno mjesta za testiranje

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika nema podatak o tome koliko je zaposlenih odbilo predočiti potvrdu ili se testirati.

"Čini se da je velika većina pristupila testiranju. Na nekim mjestima sve funkcionira uredno, no negdje ima problema. Od poslodavaca se traži da daju točne upute kojim danima se treba testirati i gdje", kaže predsjednica Sindikata Iva Šušković. Testiranje se pokazuje kao najveći problem jer poslodavci ne uspijevaju pronaći dostupna mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se u ovom trenutku covid-potvrde ne odnose na privatnike, Stožer je apelirao na poslodavce iz tog sektora da i oni uvedu ono što je obaveza u javnom sektoru.

'Sve to skupa mi je bezveze'

Djelatnica Grada Karlovca Mirna Mileusnić kaže da je preboljela covid i cijepljena je, tako da, što se toga tiče, nema problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali, iskreno mi je sve to skupa bezveze zbog onih koji nisu preboljeli i nisu cijepljeni te se moraju testirati", kazala je djelatnica Mileusnić.

Neki se žale zbog loše organizacije, a među njima je Marijana Rebac Dešić, zaposlenica Gradske knjižnice Rijeka, jedna od rijetkih u toj ustanovi koja još nema trajnu covid-potvrdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila sam u Domu zdravlja na Vežici zbog testiranja u 6 ujutro, ali to je dosta loše organizirano. Otvorili su u 6.30, a rezultate testa dobila sam u 7.30, nakon čega sam primjerak covid-potvrde dostavila u tajništvo", kazala je.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo