uz adventsku dekoraciju /

Prosvjed radikalne desnice pred Srpskim narodnim vijećem u Zagrebu, uhićen šef A HSP-a

Okupljeni su blokirali promet, a potom otišli pred središnjicu SDP-a gdje je šef Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec održao govor i SDP-ovce nazvao 'komunističkim smradovima'

17.12.2016.
13:32
VOYO logo

Šef A-HSP-a Dražen Keleminec i još četiri osobe uhićeni su u subotu pred središnjicom SDP-a u Zagrebu, zbog uzvikivanja 'Za dom spremni" i vrijeđanja policije. 

Pred prostorijama Srpskog narodnog vijeća u Gajevoj ulici u Zagrebu u subotu ujutro okupilo se oko 150-ero ljudi prosvjedujući zbog saborske odluke o uklanjanju spomen-ploče, nedavno podignute u Jasenovcu, u spomen na poginule branitelje, pripadnike HOS-a, a na kojoj stoji sporni natpis 'Za dom spremni'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici su tražili skidanje imuniteta Miloradu Pupovcu, a glumac Božidar Alić koji je bio među njima, najavio je osnivanje Hrvatskog radikalnog nacionalističkog pokreta.

Okupljeni su blokirali promet, uzvikivali 'Za dom spremni', a potom otišli pred središnjicu SDP-a na Iblerovom trgu gdje je šef Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec održao govor i SDP-ovce nazvao 'komunističkim smradovima' te vikao 'Za dom', a ostali su odgovarali 'Spremni', nakon čega ga je odvela policija zajedno s još četvoricom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je najvjerojatnije o prekršajima protiv javnog reda i mira. Među njima je i Dražen Keleminec", potvrdila je dežurna služba PU zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo