Ružni, prljavi, zli /

Propustite neposlušnu ženu kroz šake. Neka napokon vidi svoga Boga.

Image
Foto: varazdinski.hr

koliko dakle 'posjedujete' ženu koja iz nepoznatog razloga ne ustaje kada Otac, Pater, Isus, Bog, Krist, to jest Vaše Prvotno Visočanstvo uđe u sobu, koja kasni s ručkom cijelih deset minuta i ne vjeruje u bajku da je postala od vašega rebra, koja drži do sebe i misli svojom glavom, koja ne shvaća da je drugotna i vječito mrmori nešto o emancipaciji i ravnopravnosti, vi joj lijepo te pizdarije izbijte iz glave tako što ćete je propustiti kroz šake.

16.8.2016.
13:03
varazdinski.hr
VOYO logo

Koliko se pak položaj žena promijenio otada do danas i koliko su one napredovale u društvenoj hijerarhiji lijepo se može iščitati iz prošlotjednog ogleda dr. Ivice Raguža – uočite pompoznu titulu ispred imena, žalosna ti majka, bijedna državo – objavljenog u Glasu Koncila pod naslovom 'Marijina poslušnost i žene danas'.

"Neposlušnost je zajednički grijeh i Adama i Eve, ali on pogađa ponajviše ženu jer je đavao prvotno po ženinoj neposlušnosti čovjeka učinio robom grijeha", piše tako uvaženi teolog i profesor na Katoličko bogoslovnom fakultetu u Đakovu pa nastavlja s obrazloženjima: 'Dakle, po ženinoj neposlušnosti grijeh je ušao u svijet. Stoga je žena i danas na poseban način i dalje u velikoj napasti neposlušnosti. Neposlušnost ovdje znači da je žena u iskušenju da svoj život gradi bez Boga, da ne želi imati 'glavu'(Isus Krist, Crkva, muškarac) kojoj treba biti poslušna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte u kolumni Branka Detelja na Varaždinski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike