Nikad izgrađeni kamp /

Propao projekt kampa na Sveticama: Grad Zagreb i HNS sporazumno raskinuli ugovor

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Na stolu je bio i SDP-ov amandman kojim se predlagalo utvrđivanje financijske štete kako bi se moglo ocijeniti koliku naknadu štete će Grad potraživati od HNS-a

25.5.2018.
7:57
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine većinom su glasova prihvatili zaključak o sporazumnom raskidu Ugovora o ulaganju sredstava u sportsku građevinu Sportsko-rekreacijski centar Svetice između Grada Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Grad Zagreb i HNS sklopili su ugovor 2. srpnja 2015., kojim su regulirali međusobna prava i obveze u pogledu izrade arhitektonsko građevinske i druge dokumentacije, ugovaranja poslova građenja, ishođenja svih dozvola potrebnih za stavljanje sportske građevine u uporabu, njezino korištenje, investicijsko i tekuće održavanje te prepuštanje upravljanja sportskom građevinom Hrvatskom nogometnom savezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da nije došlo do realizacije Ugovora o ulaganju, odnosno do izgradnje hrvatskog atletsko-nogometnog centra Svetice sukladno Ugovoru o ulaganju, Skupštini je predložen Zaključak o sporazumnom raskidu Ugovora.

Zastupnici nisu prihvatili SDP-ov amandman kojim su predlagali da se prvo utvrdi financijska šteta koja je nastala za Grad nepoštivanjem ugovora te da se tek nakon toga predloži tekst ugovora o sporazumnom raskidu ugovora, kako bi se moglo ocijeniti koliku naknadu oznaka štete će Grad potraživati od HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo