DOGOVOR NIJE POSTIGNUT / Propali pregovori Vlade i sindikata: 'Put u pakao popločen je dobrim namjerama'

Završio je sastanak na kojem je Vlada s osam sindikata javnih službi pregovarala o sporazumu o povećanju plaća

12.12.2016.
18:38
VOYO logo

Jutros se zakomplicirao dogovor sindikata i Vlade o povećanju plaća javnim službama.

Iako je prema tvrdnjama gotovo sve već bilo gotovo, situacija se zakomplicirala, sastanak je prekinut nakon četiri sata razgovora pa je zakazan nastavak za kasno poslijepodne. Međutim, ni nakon toga dogovor nije postignut. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Put u pakao popločen je dobrim namjerama. Pregovori su propali, temeljni kolektivni ugovor izlazi danas, ulazi u produženu primjenu tri mjeseca i idemo u nove pregovore. Iako je danas postojala mogućnost to riješiti na jednostavniji, pravno-sigurniji način kroz izmjene i dopune TKU. Bili smo za, Hrvatski liječnički sindikat je odlučuio potpisati izmjene i dopune, ali od petka do danas su se neke stvari promijenile i u tom smislu sam jutros rekao - vidjet ćemo tko drži figu u džepu", izjavio je za RTL Danas IvicaBabić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata. 

"Mi smo od Vlade tražili osnovicu 3 plus 3, tražili smo obeštećenje, oni su nam nudili 100 milijuna kuna za sve zaposlene, mi smo pristali da se na jednake dijelove podijeli, a ne proporcionalno, i tražili smo konvergenciju sa plaćama u realnom sektoru", dodao je Babić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo