opasna bakterija /

Pronađena salmonela u pilećem fileu poljskog proizvođača: proizvod povučen s polica

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, prilikom rukovanja s hranom, osobito životinjskog porijekla, treba se pridržavati dobre higijenske prakse

20.6.2017.
16:12
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u utorak potrošače da je prilikom monitoringa hrane životinjskog podrijetla u svježem mesu peradi – Svježi pileći fileti, klasa A, podrijetlom iz Poljske, utvrđena bakterija Salmonella spp.

Uzorkovanje je provedeno u registriranom objektu Mesnica R-6537, Marmontova aleja 6, Karlovac, subjekta u poslovanju s hranom Mesna industrija Braća Pivac d.o.o., Težačka 13, Vrgorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvođač spornog proizvoda je Animex Foods Sp. z o.o. sp.k., Morliny 15, Ostroda, Oddzial w Opolu, ul. Drobiarska 4, Opole, Poljska, odobrenog broja PL16610501WE.

Proizvod, Svježi pileći fileti, klasa A, LOT 6350079084, s rokom valjanosti do 9. 6. 2017. godine, više se ne nalazi na tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini.

Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, prilikom rukovanja s hranom, osobito životinjskog porijekla, treba se pridržavati dobre higijenske prakse. Prije konzumacije hrane, osobito pilećeg mesa, treba dobro termički obraditi primjenom temperature od najmanje 70 stupnjeva Celzijevih u vremenu od jedne minute u svim dijelovima mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo