tragična priča /

Prometna nesreća rasplinula je sve Anine snove, no vi joj možete pomoći

Nives Polovina Barun donosi vam priču o 17-godišnjoj Margareti. Dok je bila dijete, majka je se odrekla, s ocem nema nikakav odnos i živi kod udomiteljice. I kao da ta tragedija nije bila dovoljna za njezin mladi život, prije dvije godine pokosio ju je auto. Ostala je doživotni invalid, osuđena na život u kolicima. Teško živi i treba vašu pomoć

24.8.2015.
18:21
VOYO logo

Prije samo dvije godine 17-godišnja Margareta mogla je sve baš poput svojih vršnjaka, skakati, trčati, plesati... Sve do kobnog dana kada je na nju i njezine dvije prijateljice pri povratku iz škole naletio Deni Župan očevim automobilom.   

"Sve mi nedostaje. Svi mogu trčati, a ja ništa ne mogu, sve mi je uskraćeno. Prije sam znala prošetati Korzom, a sada to ne mogu", prepričala nam je nesretna Margareta Sedlarević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon nesreće Margareti je amputirana desna potkoljenica, a u lipnju ove godine amputirali su joj i stopalo lijeve noge zbog komplikacija sa živcima. Cijeli je Margaretin život tragičan. Majka je se odrekla, a s ocem je prekinula sve kontakte. Nije tu bilo ljubavi. Ljubav je zato pronašla u domu ove divne žene.

"Ne znam gdje bih bez svoje udomiteljice Ane Dobrić. Ovisna sam o njoj, što se tiče pranja, hodanja, jednostavno svega", nastavlja Margereta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduvijek je bila posebna, kod nas je došla s nepune tri godine i sa svega devet kilograma. Bila je krasna djevojčica. Nije bilo drveta, ograde na koju se nije popela, sve smo zajedno prošle. Osnovnu školu, prve simpatije i sve ostalo", rekla nam je Ana Dobrić. 

Umjesto da i danas razmišlja o simpatijama i izlascima, Margareta svoj dan počinje posebnom higijenom i stavljanjem proteze. Tek neke sitnice u njezinoj sobi podsjetnik su da je do prije dvije godine vodila normalan život. 

"Imala sam planove prije nesreće, sada ih ne mogu ostvariti u ovom fizičkom stanju. Željela sam studirati hortikulturu", kaže Margareta. 

"Čujte, dan traje 24 sata i nikad ne znam kad ću joj trebati. Noći su najnapornije, čim zaspi, počne plač, jecaji i rasprave", prepričava nam Dobrić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oca i majke nema da je zagrle, ali zato je gospođa Ana uvijek tu da je utješi. No ona vodi bitku sa zakonom. Baš kao ni Margareta, ni Ana nema nikakva prava na odštetu koju je nesretna djevojka dobila nakon nesreće.

Novac od odštete Margareta će moći podići kad napuni 18 rođendan. A to je ubrzo. No umjesto da se raduje, ona brine o tome što će što nakon toga?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Renovirali smo joj kupatilo i sobu, sve kako bi ona mogla imati djelić intime, prodali smo auto i vrijednosti, ali bilo bi dobro da ona dobije svoju zemlju. Barem neki stan, da ima nešto svoje", rekla nam je Dobrić. 

Ana je dala i zadnji atom snage za već 13. udomljeno dijete koje je prošlo kroz njezinu kuću. Maragertu neće napustiti ni kad navrši 18 godina, no treba joj pomoć. 

Margareta i Ana trebaju vas, kako bi tužnoj djevojčici omogućili dostojanstven život. Na broj računa ispisan na ekranu uplatite koliko možete. Margareta stvarno zaslužuje mir nakon tragedija koje je prate od rođenja. 

Ana Dobrić
Međimurska 1c
35 000 Slavonski Brod

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HR 1124840083212453038

Broj telefona
+385 35 273 693

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo