Šibenčani žele trajno rješenje / Projekt vrijedan 60 milijuna kuna doslovno - pao u vodu! S prvom obilnijom kišom poplavila garaža

Praktičnije, ali isto tako privremeno rješenje uskoro će zamijeniti vreće koje treba preslagivati

8.10.2020.
7:00
VOYO logo

Rješenje šibenskog trga Poljane vrijedno 61 milijun kuna i podzemne garaže prvi je veliki test palo krajem kolovoza.

Bujica na ulazu u novu garažu neugodno iznenadila je Šibenčane. Ubrzo su postavljeni zečji nasipi na ulazu kako bi spriječili da se nakon snažnog slivanja vode za velikih oborina voda ne nakuplja na prvoj od tri etaže.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da bi to trebalo podignuti malo gore, malo više i to je to, ili staviti rešetke u duplo", smatra Jadranko Hrenek iz Šibenika. 

"Te oborinske vode teško da će se riješiti. Možda, ali neće biti lako, meni se čini da to baš nije jednostavno", kazao je Ivo Lovrić s Murtera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
jako nevrijeme /

VIDEO Šibenik pod vodom, padala i tuča: U velikoj podzemnoj garaži ispod Poljane nastao kaos

Image
jako nevrijeme /

VIDEO Šibenik pod vodom, padala i tuča: U velikoj podzemnoj garaži ispod Poljane nastao kaos

Prvo priručno rješenje bile su vreće s pijeskom i vreće s vodom.

Kada padaju laganije kiše poput današnje, nema opasnosti za poplavu u garaži. No, kada krenu pljuskovi i veće bujice, u pripravi su zečji nasipi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Praktičnije, ali isto tako privremeno rješenje uskoro će zamijeniti vreće koje treba preslagivati.

"To će biti aluminijska brana i sastojat će se od tri komponente ili četiri komponente koje će se lako staviti u roku od par sekundi. U garažu se slije veća količina vode koja sa sobom nosi prljavštine što onda začepi i ove naše šahtove, pa onda moji ljudi izađu na teren", izjavio je Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga Šibenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bujice se direktno slijevaju iz ulice koja je preko puta ulaza u garažu.

"Ulica Petra Grubišića nije bila u planu, međutim zbog ove pojave za vrijeme ovih monsunskih kiša i tog plavljenja je postala prioritet. Vodovod radi projekt i zapravo će cijela ta dinamika ovisiti čak ne o financijskim sredstvima, koliko o ovim tehničkim stvarima, stručnjacima iz tog područja kakav će projekt napraviti", rekao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trajno rješenje bolje odvodnje samo za tu ulicu stajat će od pola milijuna do milijun kuna, a poslije toga rekonstrukcija sustava odvodnje čeka i ostale okolne ulice

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo