državna matura / Projekt Top Matura za Banovinu: Maturante besplatno pripremaju za ispite

Lana, Katarina i još 300 maturanta s Banovine, ali i 30 tisuća iz cijele zemlje - ispite će pisati u lipnju, a uspješnost generacije znat će se 15. srpnja

22.2.2021.
14:20
VOYO logo

Već mjesecima sa svih strana stiže pomoć za Banovinu, a svoj doprinos odlučio je dati i mladi tim studenata koji je pokrenuo projekt Top Matura. Kroz njega maturante pripremaju za najvažniji ispit - državnu maturu. Učenicima nude besplatne online tečajeve kojima je na raspolaganju preko 200 sati video materijala. 

Lana i Katarina trenutačno ne razmišljaju o potresu, najveća briga su im ispiti iz državne mature. Uz ponavljanje gradiva u školi, pripremaju se i dodatno - jer ciljevi su tu. Katarina želi na komunikologiju.

"Što idem dalje, što se bliže upisi, sve sam više sigurna u taj odabir", rekla je Katarina Martek, maturantica Ekonomske škole Sisak.

"Ono što definitivno želim upisati je Učiteljski fakultet. To planiram u Zagrebu zato što uvijek taj Zagreb gledam kao velegrad i definitivno mi je Učiteljski na prvom mjestu, i dat ću sve od sebe da to bude tako", rekla je Lana Josić, maturantica Ekonomske škole Sisak.

Da bi što lakše svladali gradivo, besplatne pripreme omogućili su im zagrebački studenti okupljeni na stranici Top Matura.

"Te pripreme su super, jer se baš opustim i to nekako radim s uživanjem a nije onako da idem mučno na te pripreme, tako da je super!", rekla je Lana Josić, maturantica Ekonomske škole Sisak.

"Videi su im kratki i sadržavaju ono najbitnije od svega. Lako ih je za pogledati, nisu predugački i nisu dosadni", rekla je Martek, maturantica Ekonomske škole Sisak. 
Upravo su se time vodili studenti. Za maturante su pripremili preko 200 sati video materijale za ključne ispite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obuhvaćeno je sve, cijeli gimnazijski program tako da možete od početka do kraja pogledati sve lekcije, ako vam nešto zapne možete poslušati opet ili nam se javiti s pitanjima", rekla je Nika Štampalija, studentica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. A najviše zapinje, kaže nam Nika kod matematike.

"Točnije trigonometrijske funkcije, postotci, i neki zadaci sa riječima - što treba malo više razmišljati", rekla je Štampalija. Kad nastane problem, na raspolaganju su maturantima za dodatne konzultacije.

"Ako je netko iz Slavonskog Broda, ako je netko iz Otoka, iz nekog manjeg grada on mora putovati u veli grad kako bi se pripremio za državnu maturu. Mi smo napravili takvo rješenje gdje može bilo tko u bilo kojem gradu imati najkvalitetnije pripreme", rekao je Dino Jerković, voditelj projekta Top Matura.

Lana, Katarina i još 300 maturanta s Banovine, ali i 30 tisuća iz cijele zemlje - ispite će pisati u lipnju, a uspješnost generacije znat će se 15. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo