'Neću dopustiti da me to koleba' / Progovorila osječka sutkinja: 'Nije mi ugodno. Kad ti netko zapali auto, to se može smatrati atakom na tebe'

Image
Foto: Pixell

Riječ je o sutkinji koja je u tom poslu već 23 godine i veći dio svog radnog vijeka provela je na Općinskom sudu u Osijeku, a od 2018. radi kao sutkinja u Kaznenom odjelu

11.4.2023.
20:55
Pixell
VOYO logo

U Osijeku je na Uskrs netko zapalio automobil osječkoj sutkinji Vlasti Šimenić Kovač, a predsjednik kaznenog odjela osječkog suda doživio je verbalni napad koji je bio na granici s fizičkim obračunom.

Policija još traga za počiniteljem koji je zapalio auto pokojnog supruga sutkinje Šimenić Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mora se dalje živjeti, nastavila sam raditi dalje", kazala je sutkinja za 24sata. "Nije mi ugodno, to je sigurno. Kad ti netko zapali auto, to se može smatrati atakom na tebe. Taj te osjećaj tjera da ujutro, kad izlaziš iz kuće, malo pogledaš lijevo-desno, ali mora se nastaviti živjet", dodala je sutkinja čiji je luksuzni BMW X6 na Uskrs u šest sati u centru Osijeka, potpuno izgorio nakon što ga je netko zapalio.

Inače, riječ je o sutkinji koja je u tom poslu već 23 godine i veći dio svog radnog vijeka provela je na Općinskom sudu u Osijeku, a od 2018. radi kao sutkinja u Kaznenom odjelu. Čim je počela s tim poslom, odmah je dobila slučajeve kao što su afera SMS, u kojoj je ispitivala Ivicu Todorića, Tomislava Karamarka te Zdravka Mamića, preko suđenja za paljenje vikendice bivšem glavnom državnom odvjetniku Ortynskom; presudila je nesavjesnom vozaču Branislavu Smiljaniću, koji je na zebri pregazio glumca Aleksandra Bogdanovića, a sudila je i osječkom poduzetniku Dragi Tadiću, zbog čije je presude bilo prijepora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je sve predmete rješavala profesionalno te da zbog njih nikada nije primila prijetnje niti imala nekakve probleme.

"Neću dopustiti da me to koleba. Odmah sam prvi radni dan nastavila dalje. Došla sam na posao i sve po starom", kazala je sutkinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PALEŽ U OSIJEKU /

Sutkinja kojoj je zapaljen BMW: 'U šoku sam. Probuditi se na uskrsno jutro i vidjeti da ti gori auto i čuti eksplozije...'

Image
PALEŽ U OSIJEKU /

Sutkinja kojoj je zapaljen BMW: 'U šoku sam. Probuditi se na uskrsno jutro i vidjeti da ti gori auto i čuti eksplozije...'

'Radana su svi voljeli'

Zapaljeni BMW pripadao je odvjetniku Radanu Kovaču, suprugu sutkinje, koji je prije pet godina stradao u prometnoj nesreći, kada je svojim motociklom sletio s ceste. Ugledni osječki odvjetnik radio je također na velikim slučajevima poput, primjerice, slučaja Selotejp.

Supružnici Kovač izradili su i računalni preglednik kojim su svu sudsku praksu stavili na internet. Bio je to prvi pokušaj digitalizacije sudske prakse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radana su svi voljeli. Vlatka je odlično pratila njegov ritam. Od fakulteta je bila uzorna u svemu. Pomalo samozatajna, stidljiva, ali uvijek pravična i iskrena. Takva je ostala i kao sutkinja. Ima svoj stav, dobar osjećaj za pravdu i pravičnost, na suđenjima nije nervozna, uvijek je profesionalna", kazali su Vlastini kolege i prijatelji koje također zanima tko je zapalio njezin automobil.

"Sudim 22 godine i kroz to vrijeme naravno da se nekoj strani zamjeriš i uvijek postoji takva mogućnost. Međutim, ja takvih saznanja nemam, ni posrednih ni neposrednih. U šoku sam. Jer probuditi se na uskrsno jutro i vidjeti da ti gori auto, čuti eksplozije ispod prozora, zaista je šokantno. Međutim, moram reći da nisam iznenađena, s obzirom na događanja koja su se u zadnje vrijeme provlačila po medijima, a koja se odnose na probleme kod nas na sudu", kazala je Šimenić Kovač nedavno za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo