ŠTO NAS JOŠ ČEKA? / Oluja poharala Podravinu, kiša stigla u Zagreb: Stigla je hladna fronta, zna se i koliko će trajati i što donosi lipanj

Image
Foto: Marin Tironi/Ilustracija

Hladna fronta sa sjevera donijela nam je dugoočekivano osvježene. Fronta će se na našim područjima zadržati samo nekoliko dana, a zatim ponovno slijede vrućine

28.5.2022.
9:48
Marin Tironi/Ilustracija
VOYO logo

Kako se danima najavljivalo, u Hrvatsku se sa sjevera spustila hladna fronta i zahvatila veći dio unutrašnjosti. Taj svježiji i vlažniji zrak nad našom će se zemljom zadržati i idućih par dana, prenosi RTL.hr.

Subota

Glavnina kiše i izraženih pljuskova u unutrašnjosti se ispadala u noći. Dok je u Podravini jaka kiša popraćena grmljavinskim nevremenom poharala gradove i manja mjesta, kiša i grmljavina u Zagrebu nisu napravile veću štetu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U ranim jutarnjim satima grmljavinski je pljusak moguć na istoku zemlje. Tmurno i vjetrovito uz mjestimičnu kišu bit će i u prijepodnevu na kopnu. Na Jadranu će uglavnom biti suho, uz sunčana razdoblja. Umjerena bura zapuhat će pod Velebitom te će postepeno jačati. Svježije će biti uglavnom na kopnu, dok će na Jadranu biti razmjerno ugodno. 

Poslijepodne će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje biti tmurno, uz slabljenje kiše. Puhat će  slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, koji će znatno osvježiti te krajeve. Temperatura će se kretati oko 15 °C, gotovo dvostruko niža od jučerašnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
APOKALIPTIČNI PRIZORI /

Nakon tuče, Podravinu je demoliralo i snažno nevrijeme: Popadala stabla i crijepovi, svi podvožnjaci poplavljeni

Slično će biti i na istoku zemlje. Oblačno s povremenom, ali sve rjeđom kišom. Puhat će  sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a temperatura će se spustiti na oko 18 °C, navečer još malo niža.

U Dalmaciji je moguća promjenjiva naoblaka, ali pljuskovi, moguće i grmljavina, se očekuju uglavnom samo u zaobalju. Mala je šansa da će se pljusak pojaviti uz samu obalu. Sjevernije će zapuhati umjerena bura, navečer jaka, a tada će se nakratko proširiti duž ostatka obale. Temperatura slična ili malo niža od jučerašnje, ostaje vrlo toplo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu pretežno, a u gorju i potpuno oblačno. Moguće su lokalne kiše i pljuskovi, no u večernjim satima, kada su moguće i obilnije količine, a ponegdje i nevere. Temperatura će biti malo niža, između 23 i 27 °C, no u Gorskom kotaru će osjetno svježije kao i u ostatku unutrašnjosti.

Vrijeme sutra i idući tjedan na kopnu

U nedjelju će na kopnu biti tmurno uz mjestimičnu kišu, čak će još malo osvježiti. Od ponedjeljka se očekuje više sunčanih razdoblja i porast temperature. Od utorka će biti sve sunčanije, a znatno će i zatopliti. Sam početak lipnja obilježit će vrućina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Vrijeme sutra i idući tjedan na moru

Od utorka će na Jadranu biti svježije, promjenjivo i nestabilno do utorka, a u nedjelju još i prilično vjetrovito. Na sjevernom dijelu jaka i olujna bura, a na jugu umjereno i jako jugo, a tada su najvjerojatnije i nevere i u Dalmaciji. Vjetar će zamjetno oslabiti od ponedjeljka, a od srijede će posvuda biti stabilnije i osjetno toplije.

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

06.09.2020., Primosten - Domaci i strani turisti uzivaju u lijepom rujanskom dana na plazama u Primostenu. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo