NAPOKON PRAVO LJETO / Još pokoja kap kiše, a onda stižu prve vrućine: Temperature će negdje ići i do 35 stupnjeva!

Image
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Prema DHMZ sedmodnevnoj prognozi, cijeli idući tjedan trebao bi biti sunčan. Temperature će posebno rasti u drugom dijelu tjedna

16.6.2023.
8:06
Dusko Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

Vrtlog vlažnog i nestabilnog zraka polako se odmiče od naših krajeva, no na njegovoj stražnjoj strani bit će u početku nešto vjetrovitije uz sjeverac, buru i tramontanu, prognoza je Doriana Ribarića za Danas.hr RTL-a.

U petak će ujutro i prijepodne gotovo posvuda biti pretežno vedro. Bit će tek ponešto zaostalih oblaka na krajnjem istoku i jugu zemlje, a na širem dubrovačkom području može samo mjestimično pasti malo kiše ili se može dogoditi još koji kraći neverin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmjerno vjetrovito uz slab do umjeren sjeverac, na moru ponegdje jaku buru i tramontanu.

Ujutro sunčano, kroz dan koja kap kiše

Poslijepodne će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti pretežno sunčano, lokalno uz jači razvoj oblaka pa može doći do kojeg izoliranog pljuska, uglavnom uz granicu sa Slovenijom. Vjetar slab do samo prolazno umjeren sjeverni, a temperatura oko 24-25 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku razvedravanje, većinom sunčano, tek se nešto oblaka očekuje u istočnoj Posavini, uz malu mogućnost za koju kap kiše. Sjeverac i sjeverozapadnjak će oslabjeti. Temperatura između 23 i 25 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, a razvedravat će se postupno i na krajnjem jugu. Umjerena bura, na otvorenome i na sjevernom dijelu ponegdje i dalje pojačana tramontana. Na jugu bez kiše, temperatura uglavnom između 25 i 28 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a bura i tramontana samo malo popuštaju uz samu obalu. Lokalni razvoj oblaka moguć je samo u riječkom zaleđu te u Gorskom kotaru, gdje bi potkraj dana mogla nakratko pasti koja kap kiše. No, činit će se podjednako toplo, ako ne i toplije nego u četvrtak.

DHMZ upozorenja

DHMZ je izdao žuto upozorenje za cijelu hrvatsku obalu, za riječku, splitsku i dubrovačku regiju u prijepodnevnim satima, za područje cijele Dalmacije u popodnevnim satima te za Velebitski kanal, Kvarner i Kvarnerić tijekom cijelog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/DHMZ

DHMZ upozorenje za 16. lipnja

Napokon sunce za kalendarski početak ljeta

Prema DHMZ sedmodnevnoj prognozi, cijeli idući tjedan trebao bi biti sunčan. Temperature će posebno rasti u drugom dijelu tjedna pa nas uz pravu ljetnu vrućinu i sparinu u nekim dijelovima zemlje očekuju temperature koje bi mogle dosegnuti i 35 stupnjeva. Samo još u subotu popodne postoji sasvim mala šansa za kakav kraći izolirani pljusak.

Image
Foto: Screenshot/DHMZ

Na Jadranu idućih dana obilje sunca i vedrine, tijekom vikenda bura i tramontana slabe, a idućeg tjedna imat ćemo nerijetko mirne tople noći te vruće dane, kako i priliči kalendarskom početku ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo