Bablje ljeto /

Prognoza Dunje Mazzocco Drvar: doznajte kakvo nas vrijeme očekuje tijekom vikenda, ali i u narednim danima

Image
Foto: Varazdinski.hr

Ljubitelji jesenske topline napokon dolaze na svoje!

14.10.2017.
12:37
Varazdinski.hr
VOYO logo

U ovom dijelu listopada temperaturni prosjeci relativno brzo padaju, uobičajeni dnevni maksimumi početkom mjeseca su oko 20 °C, a do 20. listopada već oko 15 °C. 17. listopada smatra se ujedno i prosječnim datumom početka hladnije polovine godine u Zagrebu. Ove godine događa se upravo suprotno, dok prosjek juri prema hladnijem, mi ostajemo na ugodnih 20 do 25 °C. Zadržat će se i suho i manje-više sunčano pa s pravom možemo govoriti o pravom „babljem ljetu“. I to ne samo za vikend, nego još najmanje osam dana.

UNUTRAŠNJOST

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nenad Milić

Na kopnu većinom sunčano, suho i bez zamjetnih promjena temperature. Uobičajeno za stabilne jesenske situacije, jutra će biti maglovita no magla će se pojavljivati i zadržavati uglavnom lokalno, oko rijeka i jezera. Jutarnja temperatura bit će između 4 i 9 °C, bit će svježe. Danju dosta sunca, a nešto oblaka koji će dijelom zaklanjati Sunce očekuje se tek nakon srijede. Temperatura između 20 i 24 °C, ugodno, a za ovo doba godine i pretoplo.

JADRAN

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

I na Jadranu idućih jedan dana stabilno, pretežno sunčano i suho te i dalje ugodno. I ovdje će, međutim, biti magle koja će se uz neke dijelove obale zadržavati i veći dio dana. Ona se očekuje prije svega na sjevernome dijelu, uz zapadne obale Istre gdje će tijekom noći i jutra vidljivost biti i manja od kilometra, a danju se povećati na 4 do 6 kilometara. Sumaglica se očekuje i na sjeveru Dalmacije, posebno na zadarskom i šibenskom području te lokalno na otvorenom moru južnoga Jadrana. Jutra će biti svježa, od 12 do 17, a dani topli, uglavnom od 23 do 25 °C.

Za više detalja o vremenu i prognozu po gradovima, pratite naše televizijske emisije RTL Vrijeme, svakoga dana u 16:30, 18:25 i 19:45, a na vaše upite i komentare odgovaramo i na Facebook stranici RTL Vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo