INCIDENT U ŠKOLI U ZADRU / Profesorica uputila prijetnju učenicima na satu: 'Policija je napravila istragu, a dalje je odluka na DORH-u'

Image
Foto: Ilustracija/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Nakon ovog događaja i neprimjerenih izjava i ponašanja, ravnateljica je profesoricu dodijelila drugom razredu, a spomenuta je prije nekoliko dana otišla na bolovanje

12.5.2023.
16:15
Ilustracija/Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Profesorica jedne predmetne nastave u osnovnoj školi u Zadru učenicima je uputila morbidnu prijetnju. Zadarski list je primio dojavu od roditelja učenika te škole. Također, Zadarski list je u posjedu prepiske između grupe roditelja.

Ista ta profesorica je ranije imala neprimjerene izjave i ponašanje. A posljednjim događajem situacija je došla do svog vrhunca te je profesorica pretjerala. Nakon događaja roditelji su hitno zatražili sastanak s ravnateljicom škole koji je održan tek tjedan dana kasnije - jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROMIJENILO SE NA GORE /

Profesorica engleskog: 'Majka je inzistirala da maltretiram njeno dijete, a jedan roditelj je prijetio da je izašao iz zatvora'

Image
PROMIJENILO SE NA GORE /

Profesorica engleskog: 'Majka je inzistirala da maltretiram njeno dijete, a jedan roditelj je prijetio da je izašao iz zatvora'

Protiv profesorice je već ranije bilo prijava

Na sastanku koji je održan ravnateljica škole rekla je kako do sad nisu imali prijava protiv profesorice, što su roditelji ocijenili netočnim. Prema njihovim saznanjima, protiv iste te profesorice je već ranije bilo prijava i upozoravalo se na njezin rad. Uz sve to zatražili su da je se otpusti iz osnovne škole.

Nakon ovog događaja i neprimjerenih izjava i ponašanja, ravnateljica je profesoricu dodijelila drugom razredu, a spomenuta je prije nekoliko dana otišla na bolovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je pozvana u školu i obavila je izvide. Proveli su i istragu te su ispitali učenike, a slučaj je dalje proslijeđen na uvod i razmatranje Državnom odvjetništvu.

Pokrenut je postupak istrage

“Policija je napravila istragu, a dalje je odluka na DORH-u kako će postupati. Mi smo odmah sazvali roditeljski sastanak, na kojem su osim mene, nazočili i djelatnici stručne službe. Pokušala sam učenicima postaviti pitanja, ali teško je točno saznati što se dogodilo. Inače, mi uvažimo svaku primjedbu roditelja na djelatnike škole jer uvijek treba razjasniti situaciju i analizirati“, rekla je ravnateljica, potvrdivši da se dotična profesorica trenutno nalazi na bolovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava zadarska za sada se nije oglasila o ovom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo