PONUDA NEKRETNINA / Prodaja kuća u bescjenje: ponuda nekretnina na istoku Hrvatske je velika, no kupaca nema

Imati vikendicu s voćnjakom i vinogradom za manje od 50.000 kuna može se u Baranji. Nekada se takva nekretnina nije mogla kupiti za manje od 250.000 kuna. Ponuda nekretnina na istoku Hrvatske je velika, a pravih kupaca s novcem sve je manje

13.1.2017.
18:45
VOYO logo

Mjesecima Ivana Barišić pokušava prodati kućicu s jutrom zemlje u Baranji. Vikendica usred voćnjaka i vinograda ima 80 kvadrata, a kupaca nema. "Prodajemo je za sedam i pol tisuća eura, cijena nije fiksna, aktivo ne prodajemo zadnja četiri mjeseca već dugo tragamo za kupcima i novim vlasnicima jer zapravo ne stignemo se s tim baviti", kaže Ivana. 

Nedostatak vremena sve je češći razlog povećane ponude vikendica na tržištu. U katalazoma za prodaju ima ih zanimljivih sa zemljištima i vinogradima, vinskim podrumima, voćnjacima. Neke su uređene, a neke treba dotjerati. Cijena - prava sitnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada nisu bile povoljnije i evo na neki način ljudi koji su željeli, koji razmišljaju o kupovini vikendica na tom području, evo definitivno da je sad to prilika sad to mogu učiniti. Mogu kupiti vikendicu već za šest do sedam tisuća eura", rekao je Krunoslav Šabić, trgovac nekretninama iz osjieka. 

Za deset puta veći iznos 70 tisuća eura može se kupiti kuća u Bilju, sedam kilometara udaljenom od središta Osijeka. "Kuća ima 160 metara kvadratnih, to govorimo prizemlju i potkrovlju koje je uređeno, i podrumu ispod cijele kuće. Kuća se nalazi na placu od petsto metara kvadratnih", rekao je Srećko Kukić, vlasnik kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompletno uređena kuća prava je prilika. Registrirana za turizam - može i zarađivati.  "U ovoj kući imamo dva apartmana koja iznajmljujemo turistima i dolaze nam, u OPG dolaze nam gosti koji dolaze riječnim kruzerima i u sklopu toga imaju ručak na obiteljskom poljoprivrednim gospodarstvu", objašnjava Kukić.

No najveći je problem manjak novca. "Kod nas je velika ponuda nekretnina, a malo je ozbiljnih kupaca – i jednostavno to proizvodi taj učinak", smatra Šabić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo