PROCURILI DETALJI SA SASTANKA KOJI DOKAZUJU DA JE PLENKOVIĆ SVE ZNAO? / 'Ovo je odvjetnik Šavorić, on uživa moje veliko povjerenje'

Image
Foto: PIXSELL

Izvor blizak premijeru demantira ove informacije.

22.5.2018.
7:07
PIXSELL
VOYO logo

Nakon ostavke potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva MartineDalić, fokus javnosti prebačen je na premijera AndrejaPlenkovića i njegovu odgovornost u aferi Hotmail te povezanost s grupom Borg, skupinom stručnjaka koja je radila na lex Agrokoru, a potom masno naplaćivala svoje usluge.

Tako je jučer otkriveno da je Plenković u uredu utjecajnog odvjetnika i člana Borg grupe BorisaŠavorića snimao predizborni spot za HDZ-ovu kampanju, dok je Nacional u novom broju razgovarao s neimenovanim, ali dobro upućenim izvorom koji tvrdi da je Šavorić zapravo premijerov čovjek u procesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je odvjetnik Boris Šavorić. On uživa moje veliko povjerenje i bit će među ljudima koji će nam pružiti pravne savjete u situaciji povezanoj s Agrokorom", navodno je Plenković predstavio potkraj veljače 2017., na tajnom sastanku u Vladi, ključnog čovjeka u donošenju lex Agrokora.

S druge strane, izvor blizak premijeru demantira ove informacije, no istodobno je Nacional objavio i nove mailove koji otkrivaju da je vrh Vlade skrivao datume Šavorićevih posjeta Banskim dvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Most je bio uključen?

Osim ovog otkrića s Plenkovićem, Nacionalnov urednik BerislavJelinić u posjedu je dosad nepoznatih mailova grupe Borg koji demantiraju Most. Točnije, otkrivaju njihov angažman u izradi lex Agrokora, što su znali o grupi Borg i kakve su hvalospjeve tada upućivali Martini Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Božo (Petrov, op.a.) se ponudio to progurati – dok je vruć trebalo bi ga pustiti da isporuči. Možda sam ja politički naivan, ali ne vidim kako to drugačije riješiti", sadržaj je jednog od mailova skupine Borg.

HDZ klizi u Brkićeve ruke

A afera Hotmail je dovela do krize u HDZ-u pa su već krenule spekulacije oko toga tko bi mogao krenuti u obračun s predsjednikom stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se posljednjih dana spominju različita imena potencijalnih premijerskih kandidata, uključujući Ivanu Maletić, Stiera, Kovača i Miloševića, vlast u stranci bi po mogućoj Plenkovićevoj ostavci formalno preuzeo zamjenik predsjednika HDZ-a Brkić koji bi vjerojatno odlučivao o ključnim kadrovskim rješenjima, a Nacional doznaje kako stranka sve više i brže klizi u njegove ruke.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo