NOVI DETALJI BRUTALNE MAKLJAŽE NA REBRU / Medicinska sestra sakrila pa tijelom branila dečka polomljenog lica, napadači su ga za to vrijeme cipelarili

Image
Foto: Josip Regovic/Pixsell

Napad su osudili i Komora medicinskih sestara i Hrvatska liječnička komora, koja je zgrožena događajem

24.10.2021.
16:37
Josip Regovic/Pixsell
VOYO logo

Procurilo je još detalja brutalnog obračuna koji se noćas dogodio u KBC-u Rebro, a prilikom kojeg je na pod bačena jedna medicinska sestra.

Jutarnji list doznaje da je sestra stradala u trenutku kada je zbrinjavala mladića krvavog lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna od sestara je upravo zbrinjavala mladića krvavog lica, a u blizini je stajao njegov prijatelj koji ga je dopratio. U tom su se trenutku iz čekaonice začuli krici jer su pokraj pacijenata, među kojima je bilo i male djece, divljački protutnjali neki dečki izvikujući: "Di ste, je*em vam mamu?" Medicinska sestra je to vidjela, očito pretpostavivši o čemu se radi i što slijedi, pa je dečka krvavog lica sakrila iza paravana i doslovno svojim tijelom štitila ga od novih udaraca, ali su ti koji su utrčali navalili na tog drugog dečka kojeg su nabijali nogama po leđima", rekao je jedan svjedok tog događaja.

Oba muškarca su teško ozlijeđena

Jutarnji je objavio detalje sukoba. Dvije grupe mladih su se potukli u Lučkom, a makljažu su nastavili u OHBP-u Rebra oko tri ujutro. Dvojica su hospitalizirana - jedan na traumatologiji, a drugi na maksilofacijalnoj kirurgiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan pacijent ima teške ozljede čeljusti, a drugom je stradao torakalni kralježak. Obojica su van životne opasnosti, ali ostaju na liječenju", rekao je ravnatelj KBC-a Zagreb, Ante Ćorušić. Dodaje kako je policija u bolnici bila do sedam ujutro.

Image
STRAŠNE SCENE NA REBRU /

Brutalna makljaža na Hitnoj:'Jedan se skrivao iza medicinske sestre koju su gurnuli na tlo. Iscipelarili su dečka…'

Image
STRAŠNE SCENE NA REBRU /

Brutalna makljaža na Hitnoj:'Jedan se skrivao iza medicinske sestre koju su gurnuli na tlo. Iscipelarili su dečka…'

Udarili i djevojku

Odmah je pozvana policija, a zaštitar je počeo smirivati situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, svaki njegov potez bio je uzaludan jer su napadači pri izlasku oštetili kolica uz sam ulaz te potom istrčali van i otišli do Audija u kojem je bila 23-godišnja djevojka s početka priče te su i nju udarili, lakše ozlijedili i zatim se odvezli u noć", kažu svjedoci ovog nemilog događaja koji je potresao zdravstveni sustav.

Napad su osudili i Komora medicinskih sestara i Hrvatska liječnička komora, koja je zgrožena događajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oštre osude napada

"Najoštrije osuđujemo ovakvo nasilničko ponašanje. Neprihvatljivim smatramo bilo koji oblik nasilja kako prema pacijentima tako i prema liječnicima i drugim zdravstvenim radnicima. Tražimo odgovarajuće postupanje nadležnih institucija kao i povećanje razine sigurnosti u zdravstvenim ustanovama uvođenjem primjerene 24-satne zaštitarske službe, sustava alarmiranja kao i pojačanog video nadzora“, rekli su iz Hrvatske liječničke komore.

Podsjećamo, dvije grupe mladih su se potukli u Lučkom. Nakon sukoba, jedna je skupina krenula na Hitnu po pomoć, no za njima je krenula i grupa s kojom su se potukli te ih pratila do KBC-a, gdje je tučnjava nastavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo