PROBLEMI SA SUKOBOM INTERESA: / Nova ministrica sjedila na dvije fotelje, a njen kolega zaboravio prijaviti suprugin auto

Image
Foto: Pixsell

Novi ministri imali su manjih problema sa sukobom interesa

18.7.2019.
11:20
Pixsell
VOYO logo

Nakon rekonstrukcije Vlade otišlo je nekoliko ministara poput Lovre Kuščevića koji su teško objašnjavali kako su stekli svoju imovinu. No, dvoje novih budućih ministara također je imalo problema sa Zakonom o sprječavanju sukoba interesa.

Nova ministrica poljoprivrede Marija Vučković je suprotno zakonu imala dvije pozicije, a novi ministar mirovinskog sustava Josip Aladrović nije na vrijeme unio suprugin automobil u imovinsku karticu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučković je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesu prije šest godina kaznilo sa 4000 kuna. Naime, bila je zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije, a istodobno je bila u Nadzornom odboru tvrtke Komunalno održavanje iz Ploča kojoj je vlasnik Grad Ploče, piše 24 sata. Tada je u svom očitovanju istaknula kako nije primala naknadu za obavljanje druge funkcije, da je nakon pravnog tumačenja dala ostavku, a da je imenovana nakon što joj je pravna služba dala tumačenje da može biti u Nadzornom odboru, ali se zakon u međuvremenu promijenio.

Image
IMOVINSKE KARTICE NOVIH MINISTARA: /

Prošli su otišli zbog vila, pašnjaka i nekretnina, a evo što sve posjeduje nova ekipa

Image
IMOVINSKE KARTICE NOVIH MINISTARA: /

Prošli su otišli zbog vila, pašnjaka i nekretnina, a evo što sve posjeduje nova ekipa

Zaboravio unijeti automobil u imovinsku karticu

No, čini se kako je Vučković naučila lekciju, pa je od tada više puta za mišljenje pitala Povjerenstvo. Primjerice, 2016. godine pitala je može li njezin suprug napredovati u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Navela je da joj suprug, koji je viši inspektor, godinama odbija napredovanje da je se ne bi povezalo s tim da je ona HDZ-ova dužnosnica. Dobila je pozitivno mišljenje, uz uvjet da joj muž ispunjava sve propisane uvjete za napredovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi ministar mirovinskog sustava Aladrović trenutačno je šef Zavoda za mirovinsko osiguranje, a lani nije prijavio promjenu u imovini. Njegova supruga je kupila automobil Smart za 6000 eura, a on to nije prijavio u imovinskoj kartici. Ispričao se, unio automobil u karticu, ali postupak je ipak pokrenut.

Buduća ministrica socijalne politike i demografije Vesna Bedeković napravila je manju pogrešku u imovinskoj kartici. Naime, vrijednost Mazde CX3 iz 2018. procijenila je na 15.300 kuna. Za pretpostaviti je kako je zaboravila jednu nulu ili pobrkala valute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo