'Problem je što se među nama akumulirala strast'

''I danas i jučer prebirali smo po uspomenama na protekle dvije godine suradnje.

9.7.2011.
19:49
VOYO logo

Nakon niza bilateralnih pregovora koje je premijerka Jadranka Kosor održala tijekom dvodnevnog Croatia summita u Dubrovniku, čast da dođe kao šećer na kraju imao je njezin slovenski kolega Borut Pahor.

''I danas i jučer prebirali smo po uspomenama na protekle dvije godine suradnje. Zahvaljujem slovenskoj vladi i osobno premijeru Pahoru na istinskoj i stvarnoj prijateljskoj potpori Hrvatskoj kako bismo završili pregovore i postali 2013. godine članicom Europske Unije'', kazala je premijerka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bila je to izvrsna suradnja i izvrstan način na koji smo rješavali probleme'', nastavila je Kosor podsjećajući na uspjeh pri sklapanju arbitražnog sporazuma koji je, kako je rekla, bio problem što je 18 godina stajao na stolu neriješen bez ikakve vizije kada bi se mogao riješiti.

Kosor je također kazala kako je s kolegom iz Slovenije dogovorila buduće susrete i, ako sve bude išlo po planu, sudionici Brdo procesa sastat će se opet u rujnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerka se zatim još jednom zahvalila Pahoru na pomoći, suradnji i prijateljstvu i na činjenici da, jednako kao i ona, ''ni u jednom trenutku nije prestao vjerovati da mi to možemo do kraja lipnja i da je ta dobra energija pomogla''.

''Problem je bio u tome što se između dviju zemalja akumulirala strast, negativna energija i nespremnost na rješenje pitanja koje se možda moglo riješiti na početku devedesetih'', rekao je Pahor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šefovi vlada razgovarali su i o stvarima koje dolaze i Pahor je, kaže premijerka Kosor, obećao da će nastojati da Slovenija bude među prvima koji će ratificirati pristupni sporazum.

Vezani članak:

arti-201106240575006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo