Privremena regulacija prometa u Zagrebu za vrijeme inauguracije Grabar Kitarović

Povodom inauguracije novoizabrane predsjednice Republike Hrvatske oglasio se MUP. Priopćenje donosimo u cijelosti.

12.2.2015.
17:19
VOYO logo

U povodu svečane inauguracije predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u subotu 14. i nedjelju 15. veljače bit će uspostavljena posebna privremena regulacija prometa u Zagrebu kojom je predviđena:

1. Zabrana zaustavljanja i parkiranja za sva vozila u svim ulicama i trgovima na području Gornjeg grada (od Ilirskog trga do Mesničke ulice) od subote 14. veljače od 20 sati do nedjelje 15. veljače do 17 sati . u Pierottievoj i Ulici I. Kršnjavoga od Kačićeve do Savske, Savskoj cesti, Rooseveltovom trgu, Jukićevoj ulici od Savske do Kačićeve i Kačićevoj ulici od Jukićeve do Kršnjavoga od subote 14. veljače od 8 sati do nedjelje 15. veljače do 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ciljem što bolje obaviještenosti građana u vezi navedenih zabrana i ograničenja, izrađene su tiskane obavijesti koje će u suradnji sa zagrebačkim Gradskim uredom za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet biti distribuirane na mjestima zabrana odnosno ograničenja.

2. Zabrana prometa za sva vozila osim za vozila s akreditacijom u Ćirilometodskoj, Kuševićevoj i Vitezovićevoj ulici u subotu 14. veljače od 7 do 15 sati, u Pierottievoj ulici od subote 14. veljače od 8 sati do nedjelje 15. veljače do 17 sati, u svim ulicama i trgovima na području Gornjeg grada, Mesničkom i Streljačkom ulicom u nedjelju 15. veljače od 6 do 17 sati ulicom Tuškanac od Nazorove do Streljačke u nedjelju 15. veljače od 6 do 17 sati osim za vozila s rezervacijom parkirališta u garaži ''Tuškanac''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme prolaska kolone vozila sa štićenim osobama i visokim uzvanicima iz drugih država u subotu i nedjelju 14. i 15. veljače dolazit će do povremenog i kratkotrajnog zaustavljanja prometa na relaciji Zračna luka Zagreb – centar grada – Gornji grad te na relaciji hotel ''Westin''- Trg Sv. Marka stoga apeliramo da se u tom vremenu za promet koriste alternativnim prometnim pravcima.

3. Način dolaska građana i stanara na područje Gornjeg grada Dolazak građana koji imaju namjeru prisustvovati inauguraciji, kao i stanara, na područje Gornjeg grada, u nedjelju 15. veljače od 6 do 17 sati bit će omogućen isključivo pješice Strossmayerovim šetalištem ili Radićevom ulicom preko Zakmardijevih stuba ili kroz Kamenita vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ograničenih prostornih kapaciteta, preporučamo građanima dolazak najkasnije do 10.30 sati.

Sukladno policijskim ovlastima te posebno odredbama Zakona o javnom okupljanju, policija će provoditi opsežne mjere sigurnosti u pogledu vozila i osoba koje dolaze na prostor Gornjeg grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molimo građane koji će se kretati prema mjestu održavanja svečane inauguracije da se strogo pridržavaju ograničenja i zabrana i poštuju upute policijskih službenika i organizatora, stoji u priopćenju MUP-a.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo