dobar početak /

Privatni smještaj i stranci Viru donijeli dobre turističke rezultate: 'Vjerujemo u trend rasta'

Cijelo vrijeme koronakrize na Viru je bilo 300 stranih državljana

16.6.2020.
19:29
VOYO logo

Virani su imali gotovo jednako dobar početak godine kao i prošle godine. U Viru nema hotela, a hotele je jako teško staviti u pogon u ovo vrijeme zbog malog broja gostiju. S druge strane, apartmane je vrlo lako staviti u pogon.

Privatni smještaj

''Treba naglasiti da je snaga otoka Vira privatni smještaj koji bilježi 10 000 objekata, od toga 2 000 iznajmljivača koji raspolažu sa 15 000 kreveta. To je ono što nam daje snagu za naprijed, upravo preko tog turističkog smještaja, nekomercijalnog turizma, ostvarili smo dobre turističke rezultate u prvih šest mjeseci'', izjavio je Srđan Liverić, direktor turističke zajednice Vira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako veliki broj stranaca ovdje ima u vlasništvu svoje kuće. Većina tih turista i sami se bave iznajmljivanjem, te u povjerenju dovode goste iz svojih zemalja. U odnosu na prošlu godinu, u Viru se vidi rast dolazaka hrvatskih turista i povećanje broja noćenja od 31 posto.

''Stranih turista je bilo nešto manje, ali ta brojka je i dalje ispod 50 posto. U ukupnom udjelu svih turista bilježimo blagi pad od 24 posto dolazaka i tri posto noćenja. Što je i dalje brojka koja nas je dovela do prvog mjesta u RH po broju turista'', objasnio je Liverić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovu sezonu u turističkoj zajednici Vira imaju dobro projekciju i očekuju dobro turističke rezultate.

Image
optimističan /

Direktor HTZ-a: 'Od ovog tjedna porast dolaska turista, velik interes Austrijanaca'

Image
optimističan /

Direktor HTZ-a: 'Od ovog tjedna porast dolaska turista, velik interes Austrijanaca'

''Vjerujemo da ćemo trend rasta i broj gostiju pratiti u idućim mjesecima, te da ćemo do kraja godine ostvariti najmanje treće mjesto u Hrvatskoj'', kazao je Liverić.

Cijelo vrijeme koronakrize na Viru je bilo 300 stranih državljana, točnije vlasnika kuća koji su odabrali biti na Viru, gdje im je bilo sigurnije nego u njihovim matičnim zemljama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo