Političarima to, čini se, ne smeta / Prisvojio jednu od najljepših uvala na Jadranu: 'Upozorio sam nek ne ide bagerima, on je rekao da je Mesićev prijatelj'

Image
Foto: Vijesti.hr

Vlasnik tog neobičnog hotelskog smještaja i koncesionar plaže je splitski poduzetnik Stipe Latković

12.9.2018.
15:50
Vijesti.hr
VOYO logo

Deset tisuća kuna je cijena jednog noćenja u hotelskom resortu u Vrujama. No sobu, zapravo ne možete rezervirati, slučajni prolaznik na plažu više ne smije, no kroz hotel su prošli i Stipe Mesić i Ivo Josipović i Jadranka Kosor i Ivić Pašalić i tako dalje. Nikome od njih nije smetalo što je njihov domaćin prisvojio i betonirao jednu od najljepših uvala na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik tog neobičnog hotelskog smještaja i koncesionar plaže je splitski poduzetnik Stipe Latković

Iako se objekt nalazi na stranici booking.com, rezervaciju je nemoguće ostvariti jer, kako kaže spomenuta stranica, nema raspoloživih jedinica, osim ako ne rezervirate više dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13 dana u ovom resortu stoji više od 870 tisuća kuna! Vruja Resort, kako je ovo mjesto nazvao splitski poduzetnik Stipe Latković, za vrijeme Jugoslavije  se zvalo uvala Vatoš Vruja i pripadalo je državnoj tvrtki Dalmahoteli, iz koje su 80. zatražili arhitekta Dinka Kovačića da  napravi ugostiteljski objekt.

"Ja sam rekao, pa kroz ovakvu ljepotu, krv će vam početi izlaziti ako bagerima nastupite. On je rekao, ma pustite vi to meni, ja sam prijatelj od Mesića", kazao je arhitekt Dinko Kovačić

Stipe Mesić je bio predsjednik države, a Stipe Latković jest nastupio bagerima. Tri tisuće hektara na Vruji, kako je sam izjavio jednom prilikom, kupio je od Agrokora, u čijem portfelju je nakon privatizacije završila ova atraktivna uvala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja još 2002. je izdalo rješenje za rušenje bespravno sagrađenih objekata, a Hrvatske šume zaustavile probijanje puta preko njihove zemlje. Ipak, ništa nije srušeno.

Prave razmjere ovog problema privatizacije državnog prostora i devastacije obale pogledajte u večerašnjem izdanju emisije Potraga u 19:25 na RTL-u!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo