OŠTRE PORUKE / Pristižu reakcije umirovljenih generala: 'Kakav je to sud koji dopušta unošenje otrova?'

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Ne prestaju stizati izjave hrvatskih dužnosnika i članova hrvatskoj Sabora o šokantnom događaju u Haagu

29.11.2017.
13:33
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Oko 11:30 sati prekinuto je izricanje presude u Haagu. Sudac je potvrdio Slobodanu Praljku kaznu od 20 godina zatvora, nakon čega je on viknuo da nije ratni zločinac i popio nepoznatu tekućinu, navodno otrov.

Otad ne prestaju stizati izjave hrvatskih dužnosnika i članova hrvatskoj Sabora o šokantnom događaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo bili iznenađeni potvrdom presude, ali kvalifikacijama teškim jesam iznenađen. So se tice Praljka, znam ga, to je karakter od čovjeka, od principa, očito je mislio da ce to potresti Haaški sud", rekao je umirovljeni general Pavo Miljavac.

Stigla je i reakcija iz Hrvatske vojske, koja je kratko poručila kako 'presuda ne služi pomirenju'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"kad se dogodilo to s Praljkom, vidjeli ste Petkovića, on nas sve tamo smirivao. Potresla nas je ta Praljkova odluka da na takav način završi život", prokomentirao je general Miljenko Krešić, pitajući se: "Kako je moguće da Haaški sud dopusti unošenje toga, kakav je to sud...?"

Reagirali su i saborski zastupnici Božo Petrov i Ivan Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je šokantno, tražit ću Jandrokovića da sazove predsjednike klubova da vidimo kako možemo raditi. Presuda ne govori o karakteru događaja u BIH."

"Sabor je prekinut zato jer ne znaju što reći, ali prema Haaškom sudu Tudjman je sudjelovao s jos nekima u zločinackom poduhvatu. HDZ licemjeran, ali HDZ priznaje sud i isporučio generale... a sada tvrde suprotno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Negiraju odluke suda, a priznaju sud... to je suluda konstatacika, hrvatsko pravosuđe je mjerodavno, generali nisu trebali tamo", zaključio je Pernar. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo