Legendarna Suzana i iskakanje iz paštete / Prisjetili smo se žustrog duela iz 2005. Kosor: 'Dugo sam se ljutila'. Mesić: 'Vodio sam rat s HDZ-om'

Mesić i Kosor su se u RTL Direktu specijal povodom 15 godina emitiranja RTL-a prisjetili prvog TV sučeljavanja

30.4.2019.
22:10
VOYO logo

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i bivša premijerka Jadranka Kosor u RTL Direktu specijal povodom 15 godina emitiranja RTL-a u Hrvatskoj prisjetili su se prvog TV sučeljavanja predsjedničkih kandidata u kojem su na RTL-u sudjelovali 2005. godini u predsjedničkoj kampanji. 

Podsjetimo, u toj izbornoj utrci Mesić je izborio drugi mandat, a Kosor se s njim sučelila u drugom izbornom krugu kao kandidatkinja vladajućeg HDZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije duhovito kada Mesić kaže da sam dobra ženska"

"Nije duhovito kada gospodin Mesić kaže da sam lutka na koncu i da sam dobra ženska, kad za mene kaže da sam Suzana i kad mi šalje paštete", kazala je u tom prvom TV sučeljavanju kandidata u povijesti u Hrvatskoj Kosor, a Mesić joj je odgovorio da ne zna zašto se ljuti "kad ona govori da je ponosna zato što je Suzana". 

"Vi o meni govorite da sam Suzana zato što idem na mjesta gdje se plače i gdje se mora tješiti ljude. Uvjeravam vas da to netko mora. Kad se ide na identifikaciju posmrtnih ostataka hrvatskih branitelja na Šalatu, onda to netko mora u ime države otići tamo i reći: ja vam izražavam sućut. To nisu mjesta na kojima se pričaju vicevi", kazala je tada Kosor, a Mesić joj je odgovorio: "Meni je jednom izletjelo, i što sad?". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik države si ne može dozvoliti da mu izleti", poručila mu je Kosor, a onda joj je Mesić odgovorio: "A što o meni govori predsjednik Sabora? Što govore vaši kolege u vašoj Vladi?".

"Ja sam na ulici čula bezbroj nadimaka koje su vam nadjenuli, ali nikada mi to ne bi palo napamet upotrijebiti jer sam sigurna da bi vas to uvrijedilo", kazala je Kosor i dodala kako ju je Mesić u jednom intervju "slao u predsoblje gospodina Sanadera", na što je Mesić odgovorio da to nikada nije rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila sam dosta ljuta"

14 godina nakon tog vrlo burnog povijesnog sučeljavanja pred kamerama RTL-a, Mesić i Kosor su se večeras ponovno zajedno pojavili u RTL Direkt specijalu. "Prošle su godine. Mi smo i nakon ovog duela morali surađivati budući da sam ja bila potpredsjednica Vlade i ministrica, a Mesić je bio predsjednik Republike i mi smo dugo surađivali i viđali se", kazala je Kosor. Na pitanje je li mu zamjerila opaske iz duela, priznala je da je bila "dosta ljuta". 

"Međutim, kad sam izabrana u Saboru za predsjednicu Vlade, nakon odlaska bivšeg premijera, Mesić je još šest mjeseci bio predsjednik države i u to vrijeme smo više nego dobro surađivali", kazala je Kosor. Mesić je priznao da se i u vrijeme tog duela moglo pretpostaviti da će Kosor kasnije postati hrvatska premijerka jer je "bila kapacitet koji je obećavao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodio sam rat s HDZ-om"

"Ja sam onda vodio rat s HDZ-om jer HDZ je bio taj koji je financirao kampanju Jadranke Kosor i zato sam rekao da ako otvorim paštetu, iskočit će Jadranka. Jer sam znao koliko stoji minuta na televiziji i bilo kakva objava u bilo kojem mediju, to sve košta. No, HDZ je imao puno novaca...", rekao je Mesić i dodao kako to nije bilo ništa osobno, da su "Jadranka i on" prijatelji te ponovio da je "ratovao s HDZ-om". 

"Nakon što je sve prošlo, mi smo se našli na jednom ručku i ja sam predsjedniku predložila da napravimo akciju da se napravi pašteta koju bismo nazvali Jadranka i da je onda zajedno promoviramo i prodajemo. Svidjela mu se ideja, ali je nikada nismo ostvarili", kazala je Kosor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike