IZDANA UPOZORENJA / Meteoalarm upaljen, vrijeme je u nekim područjima opasno: Pripremite se, očekuju nas najhladnija jutra ove godine!

Dani će biti suhi, sunčani, ali vrlo hladni. Minusa će u nastavku tjedna biti u gotovo cijeloj zemlji

6.2.2023.
7:35
VOYO logo

Hrvatsku u ponedjeljak očekuje djelomice sunčano, u unutrašnjosti uz prolazno povećanu naoblaku, a u gorskim područjima moguć slab snijeg, uz temeparature između -2 i 2 u unutrašnjosti odnosno 4 i 7 uz obalu i na otocima, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, dok će na Jadranu puhati umjerena do jaka bura, lokalno i s olujnim udarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjedan pred nama obilježit će vrlo hladna jutra, moguće i najhladnija ove godine, temperatura će biti uglavnom ispod -6, -7, a po kotlinama i u gorju i ispod -10 °C. Bit će umjerenog i jakog mraza, a unatoč suncu ni dnevna temperatura neće biti puno iznad nule, vremenska je prognoza RTL-a.

Dani će biti suhi, sunčani, ali vrlo hladni. Minusa će u nastavku tjedna biti u gotovo cijeloj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponedjeljak: Vrlo hladno i temperature jedva iznad nule

U ponedjeljak na istoku zemlje te u gorju i unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano, drugdje pretežno.

Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će vrlo hladno – ni dnevna temperatura u gorju neće biti u plusu, u ostatku unutrašnjosti jedva iznad nule, a na Jadranu uglavnom oko 5 °C, ali će se na buri činiti hladnije.

Minusi i hladna jutra unatoč suncu

Tjedan pred nama obilježit će vrlo hladna jutra, moguće i najhladnija ove godine - temperatura će biti uglavnom ispod -6, -7, a po kotlinama i u gorju i ispod -10 °C. Bit će umjerenog i jakog mraza, a unatoč suncu ni dnevna temperatura neće biti puno iznad nule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na Jadranu tjedan u znaku zimske hladnoće - jutarnja temperatura u početku ispod nule, a zatim tek malo u plusu. Bit će slabog mraza, a još hladnije će se činiti na umjerenoj i jakoj buri koja će do srijede imati i olujne udare, a tek u drugom dijelu tjedna malo popustiti.

DHMZ upozorenja

Narančasto upozorenje izdano je za Dubrovačku regiju, Kvarner, Velebitski kanal, Sjevernu, Srednju te Južnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/DHMZ

HAK: Za sve skupine vozila otvorene A1 i A6, Paški i Krčki most

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, Brza cesta Solin-Klis, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te Paški i Krčki most, poručuju u ponedjeljak iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Zbog vjetra, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na Mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku, Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene te na državnim cestama Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac i DC217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozoravaju i kako zbog prometne nesreće na autocesti A7 između tunela Burlica i čvora Križišće u smjeru mosta Krk promet teče jednim trakom.

Problemi u pomorskom prometu

Zbog vjetra su u prekidu trajektne linije: Prapratno-Sobra, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ i Sumartin-Makarska te katamaranske linije: Milna-Rogač-Split, Korčula-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Ubli-VelaLuka-Hvar-Split i Dubrovnik-Korčula-Ubli kao i brodska linija: Komiža-Biševo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo