PRIPREMITE SE, KREĆE ADVENTSKI KAOS: / Mijenja se regulacija prometa, režim dostave, pogledajte što vam policija savjetuje

Image
Foto: Ivan Buvinic/PIXSELL

Posebna regulacija prometa u Zagrebu za Advent 2019. godine

29.11.2019.
15:00
Ivan Buvinic/PIXSELL
VOYO logo

Tijekom Adventa u Zagrebu 2019. godine, od 30. studenoga 2019. godine do 7. siječnja 2020. godine, bit će na snazi privremena regulacija prometa uz prilagođeni režim dostave u središnjoj zoni Grada, priopćili su iz PU zagrebačke.

Dostava u pješačke zone može se obavljati samo u vremenu od ponoći do 10 sati ujutro, a izvan tog vremena samo iznimno na mjestima gdje počinju pješačke zone: rotor Bakačeva ulica, istočna strana, Ulica Pod zidom, Vlaška-Palmotićeva, sjeverna strana Zrinjevca, desna traka, Masarykova ulica, sjeverna strana od taxi stajališta do Preradovićeve ulice, Strossmayerov trg, istočna strana, 2 mjesta, Tomislavov trg, istočna strana, 2 mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije također napominju svim tvrtkama, trgovinama i štandovima da dostavu u centru Grada dovrše do 10 sati ujutro.

Gdje će biti zabranjen promet?

Zabrana prometa na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog na snazi je od ponedjeljka do četvrtka od 17 sati do 23 sata, za sva vozila osim tramvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbrana prometa na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na potezu od Tesline do Mihanovićeve ulice, bit će petkom, subotom i nedjeljom od 17 sati do ponoći, za sva vozila.

Obustava tramvajskog prometa od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora bit će petkom, subotom i nedjeljom od 18 sati do 23 sata. Zabrana prometa u Gajevoj ulici od Hebrangove do Tesline ulice, u Berislavićevoj ulici od Preradovićeve do Gajeve ulice bit će petkom, subotom i nedjeljom od 17 sati do ponoći, za sva vozila osim taxi vozila i vozila stanara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premještanje taksi stajališta

Premjestit će se taxi stajališta Vlaška – Europski trg. Svakodnevno od 17 sati do ponoći, taksi stajalište se premješta na istočnu stranu Kurelčeve ulice s ulazom iz Palmotićeve na Jurišićevu ulicu i s izlazom na način polukružnog okretanja kod garaže „Ban Centar“ te nazad na Jurišićevu i dalje na Palmotićevu ulicu.

Korisnike garaže „Ban Centar“ policija je obavijestila da svakodnevno od 17 sati do ponoći za prilaz garaži koriste smjer Palmotićeva – Jurišićeva – Kurelčeva – ulaz u garažu i odlaze istim smjerom natrag. Svakodnevno od 17 sati do ponoći, autobusna linija ZET-a broj 150 od Tuškanca do Trga bana Josipa Jelačića skraćuje se do Ilirskog trga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprez zbog velikog broja pješaka

Promet motornih vozila Palmotićevom ulicom u pravcu juga, sjevernim zelenim valom Boškovićeva-Hebrangova u pravcu zapada te južnim zelenim valom Trenkova-Hatzova u pravcu istoka odvijat će se bez ograničenja, ali uz poseban oprez zbog velikog broja pješaka.

Sukladno navedenim zabranama prometa postavit će se privremena prometna signalizacija i regulacija prometa od strane Zagrebačkog holdinga d.o.o. Podružnice Zagrebačke ceste. Policija će na mjestima zabrane uspostaviti nadzorne punktove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija preporuča građanima da za vrijeme Adventa u Zagrebu koriste javni gradski prijevoz, a vozačima da izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo