bitka za metropolu /

Primirje za period tugovanja je završeno: Sve više političara želi u fotelju gradonačelnika Zagreba

Nakon nekoliko dana zatišja, kampanja je nastavljena

4.3.2021.
19:35
VOYO logo

Jelena Pavičić Vukičević danas je i operativno počela voditi Zagreb, a svoje aktivnosti nastavili su i gradonačelnički kandidati, čiji će se broj do kraja tjedna povećati. 

Iako iz Domovinskog pokreta danas to ne žele službeno potvrditi, dok tijela stranke ne donesu formalnu odluku, za Bandićeva nasljednika kandidirat će se i Miroslav Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi operativni potpis vršiteljice dužnosti zagrebačke gradonačelnice stavljen je na sporazum s INA-om za vodikovo gorivo kao pogon ZET-ovih autobusa.

Iako je suradnici iz stranke Rada i solidarnosti sve češće spominju kao kandidatkinju za gradonačelnicu, Jelena Pavičić Vukićević o kampanji još ne želi govoriti. No, znakovito, o autobusima na vodikov pogon koji se očekuju tek 2023. kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ćemo se uskoro ponovno ovdje sastati, vidjeti tu infrastrukturu i upogoniti naših prvih 20 čistih autobusa", kazala je.

A nakon nekoliko dana zatišja, kampanja je nastavljena. Prema anketama prvi izazivač pokojnog gradonačelnika ostao je bez direktnog političkog protivnika. Mnogi misle da su smrću čovjeka na kojem je Tomašević velikim dijelom gradio svoje političko djelovanje njegove šanse pale.

Image
'jedva čekam debate' /

Tomašević: 'Volim kada nas se podcjenjuje... Bandić? Više nije gradonačelnik, ali mreža ostaje'

Image
'jedva čekam debate' /

Tomašević: 'Volim kada nas se podcjenjuje... Bandić? Više nije gradonačelnik, ali mreža ostaje'

"Volim kad nas podcjenjuju. To je onako prirodna pozicija u kojoj se jako dobro osjećamo. Milan Bandić više nije gradonačelnik Zagreba, ali mreža je i dalje tu. Naslijeđe, problemi su i dalje tu", rekao je Tomislav Tomašević.

A čim su Bandićevo tijelo spustili u grob, u bitku za prvu fotelju grada uključio se i Miroslav Škoro. Iz stranke poručuju da službenu potvrdu te informacije mogu dati tek nakon unutarstranačkih procesa krajem tjedna, ali da Škorina odluka nije potaknuta Bandićevom smrću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otkad su se završili parlamentarni izbori, on nikada decidirano nije rekao da neće ići niti da će ići", kazala je Vesna Vučemilović.

HDZ-ov kandidat divi se Škorinoj hrabrosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne poznajem nikoga tko je toliko hrabar da srlja u treći izborni poraz. Međutim, sjetit ćemo se onih adventskih kućica koje je on imao na adventu, a znamo kako su se te kućice dodjeljivale i što? Nije dovoljna jedna nego sad treba pet, šest ili deset kućica", poručio je Davor Filipović.

Ni drugi kandidati predsjednika Domovinskog pokreta ne smatraju velikom prijetnjom u borbi za glasove.

"I dalje smatramo da sam bolji kandidat od gospodina Škore", jasno će Davor Nađi.

"Meni to zapravo ne mijenja ništa. Jasno je da su moje politike drastično različite od njegovih. Kao što sam već najavio zalažem se za ukidanje prireza, transparentnost, restrukturiranje gradske uprave i Holdinga", dodaje Nađi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A baš se u tim institucijama spremaju promjene pred izbore, tvrdi Mirando Mrsić.

"Do mene dolaze razne informacije da se sprema masovno zapošljavanje u Holdingu i u gradskoj upravi. To me ponukalo da uputim danas javni apel v.d. gradonačelnici JPV da pokrene moratorij na zapošljavanje u gradskoj upravi", kaže Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primirje za period tugovanja je završeno. Kandidata je sve više, a jedino je sigurno da će Zagreb, nakon dvadeset godina, u novu eru povesti novi gradonačelnik.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo