život na selu / Prilika za mlade obitelji: Za gradnju ili obnovu kuće županija daje 120.000 kn, prijave do 1. studenoga

Image
Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Za izgradnju i obnovu stambenih objekata Splitsko-dalmatinska županija osigurala je četiri milijuna kuna

1.7.2019.
14:25
Ivo Cagalj/Pixsell
VOYO logo

Trideset i tri mlade obitelji iz ruralnih područja u Splitsko-dalmatinskoj županiji uskoro bi trebale krenuti u rješavanje stambenog pitanja nakon što su u ponedjeljak sa županijom, u okviru programa "Tu je tvoj dom" sklopili ugovor za izgradnju i obnovu kuća.

Za izgradnju i obnovu stambenih objekata Splitsko-dalmatinska županija osigurala je četiri milijuna kuna, a mlade obitelji putem natječaja, koji ostaje otvoren do 1. studenoga, mogu dobiti od 40 do 120 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim demografskim mjerama, kojima je obuhvaćeno 180 naselja, 32 grada i općine želi se stvoriti osnovne uvjete za ostanak i doseljavanje mladih obitelji u ruralna područja i osigurati ravnomjerniji gospodarski razvoja te županije.

Poticaji se mogu koristiti za obnovu postojećih i izgradnju novih kuća, kupnju stanova i građevinskog zemljišta, te izradu projektne dokumentacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trideset i tri obitelji koje su danas sa županijom potpisale ugovor imaju 146 članova, uključujući 80 djece. Većina tih obitelji odlučila se za gradnju kuće, pet obitelji za dogradnju, a šest za rekonstrukciju, rekao je na potpisivanju ugovora župan Blaženko Boban. 

Na natječaj se prijavilo više od 200 zainteresiranih, a prednost pri izboru imale su obitelji s više djece. Prilikom dodjele sredstava županija je također vodila računa o ravnomjernom razvoju pa su podijeljeni u gotovo svim općinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan je najavio da će županija u sklopu tog projekta osigurati i dio participacije za kupnju stanova POS- a pa bi tako obitelji mogle dobiti do maksimalnih 60 tisuća kuna ovisno o veličini stana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo