grubo izvrijeđan /

Prijetio Nenadu Zakošeku na tribini u Berlinu: 'Izvadit ću pištolj! Naći ću te i u Zagrebu!'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Počeo se derati i prijetiti, pozvao me čak da izađemo van i riješimo stvar. Na kraju je rekao da će me potražiti u Zagrebu i izjurio iz dvorane'

23.2.2017.
7:56
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nenad Zakošek, profesor zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, grubo je izvrijeđan u utorak navečer tijekom izlaganja na tribini u Berlinu, a prijetilo mu se i fizičkom likvidacijom.

Nezadovoljni posjetitelj skupa, koji se predstavio kao "Hrvat s dugogodišnjim boravkom u Njemačkoj", zaprijetio je Zakošeku da će "izvaditi pištolj" te da će ga pronaći i u Zagrebu. Na sreću, agresivni posjetitelj nije ostvario svoj naum, nego je na kraju svoje tirade i prijetnji bijesno napustio dvoranu, piše Forum.tm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nimalo ugodan incident dogodio se tijekom tribine "Solidarnost u akciji protiv desnog ekstremizma: aktivistička i filantropska inovacija iz Hrvatske", koju su zajedno organizirali Zaklada za ljudska prava i solidarnost "Solidarna", Heinrich Boell Stiftung i Institut za političku ekologiju.

"Primijetio sam dvojicu ljudi koji su sjeli u prvi red. Kada sam završio prezentaciju, jedan od njih postavio mi je dva pitanja. Jedno o tome što mislim o slučaju 'lex Perković' i zašto se štiti 'udbaškog ubojicu', a drugo zašto se štiti 'socijalfašiste' kao što je Tito. Odgovorio sam o 'lex Perkoviću', a za 'socijalfašista' sam rekao da se s tom kvalifikacijom ne slažem. Počeo se derati i prijetiti, pozvao me čak da izađemo van i riješimo stvar. Na kraju je rekao da će me potražiti u Zagrebu i izjurio iz dvorane", ispričao je Zakošek za Forum nakon povratka u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo